Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sarı, çevreci belediyeler toplantısında

Sarı, çevreci belediyeler toplantısında

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB), çevre dostu belediyeleri Ayvalık´ta bir araya getirdi.

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB), çevre dostu belediyeleri Ayvalık´ta bir araya getirdi.
Çevre dostu belediyeler arasında yer alan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, CHP´li Belediye Meclis üyelerinden Nimet Kalafat ile birlikte Ayvalık´ta gerçekleşen Ege ve Marmara Belediyeler Birliği toplantısına katıldı.
Türkiye´nin çevre alanında kurulmuş ilk ve tek yerel yönetim birliği olan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARÇEB) çevre dostu belediyeleri Ayvalık´ta bir araya getirirken, 9 yeni belediyenin katılımı ile üye sayısı 36´ya yükseldi.

Üye sayısı her geçen gün artan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği´nin Ayvalık´ta yapılan 2019 yılı 2. Olağan Meclis Toplantısı´nda 4 belediyenin ayrılık kararına karşın 9 belediye birlik bünyesine katıldı.
Yalova-Çınarcık, Tekirdağ-Kapaklı, Aydın-Koçarlı, Denizli-Bekilli belediyeleri birlik üyeliğinden ayrılırken, Çanakkale´nin Ayvacık, Çan, Bayramiç, Umurbey Belediyeleri ile Balıkesir´den Bandırma, Gönen, Gömeç ile Manyas Belediyeleri ve İzmir´den Urla Belediyesi birliğin yeni üyeleri oldu.
Geçtiğimiz yıl vefat eden önceki Birlik Başkanı Cahit İnceoğlu´nun anıldığı toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çevreyi koruyan, tüm canlılar için sağlıklı yaşam hakkını savunan ve kaliteli hizmet vermeyi esas alan bir yerel yönetim anlayışını sürdürülebilir kılmak amacında olan Ege ve Marmara Belediyeler Birliği´nin üyesi olmaktan Ayvalık Belediyesi olarak çok mutlu olduklarının altını çizdi.
Çevre ve yaşam hakkı konusunda aynı amaçlara sahip diğer üye belediyelerle işbirliği geliştirmeye her zaman hazır oldukları mesajı veren Başkan Ergin ?İmkanlarımızı genişletmek birlikte olmakla mümkün kılınacaktır. Birlikte olduğumuz ölçüde güçlenerek tek ses olacağız. Bu bağlamda Ege ve Marmara Belediyeler Birliği 2019 yılı 2. olağan meclis toplantısını yapmak üzere Ayvalık´ı seçtiğiniz için teşekkür eder, alınan kararların hayırlı olmasını dilerim.? dedi.
Toplantıda birlik faaliyet özeti meclise sunulurken 2020 yılı Çalışma Programı görüşülerek onaylandı. Birliğin 2020, 2021, 2022 mali yılı gelir gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı.
Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği ve Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan´da yaptığı konuşmada, 12 farklı şehirden toplam 36 belediyenin katılımıyla çok daha güçlü ve etkili bir birlik haline gelen EMARÇEB´in etki alanını sadece Kaz Dağları ile sınırlı tutmadan, çevre konularıyla ilgili her alanda mücadelelerini sürdürmeye kararlı olduklarını açıkladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı