Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Sarı, CHP belediyelerinde işçiler en az net 3 bin 100 lira ücret alıyor

Sarı, CHP belediyelerinde işçiler en az net 3 bin 100 lira ücret alıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu´nun, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmelerine başlamasının ardından CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, yaptığı yazılı açıklamayla CHP´li belediyelerin işçilerine en az 3 bin 100 lira ücret verdiğin

Asgari Ücret Tespit Komisyonu´nun, 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmelerine başlamasının ardından CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, yaptığı yazılı açıklamayla CHP´li belediyelerin işçilerine en az 3 bin 100 lira ücret verdiğini komisyona hatırlattı.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu´nu CHP´li belediyeleri örnek almaya davet eden Sarı, Türkiye´de çalışanların yarıya yakınının asgari ücretle geçindiğini bildirdi.
Pazar filesine, market sepetine, elektriğe, doğalgaza gelen zamların altında ezilen asgari ücretlinin yaşam hakkı olan asgari ücret görüşmelerinin, aylık en az net 3 bin 100 liradan başlaması gerektiğinin altını çizen Sarı, açıklanan yıllık enflasyonun 2020 yılının zirvesine çıktığına değindi.
Çalışanların enflasyon altında ezildiğini, gelir dağılımındaki eşitsizliğin yoksulluğun her geçen gün arttığını, pandemi döneminde vatandaşa destek olarak verilmeyen paranın otoyol, köprü ve tüneller için işletmelere ödendiğini ifade eden Başkan Sarı, "Geçmediğimiz otoyol, köprü ve tüneller için 2014 yılından bu yana Hazine´nin sadece döviz kuru artışı nedeniyle işletmeci firmalara 143 milyar lira ödediği belirlendi. Ülkemizde çalışanların % 43´ü asgari ücret ile geçiniyor. Ülkemiz için asgari ücret bir taban değil, temel geçim kaynağı haline gelmiştir. Pazar filesine, market sepetine, elektriğe, doğalgaza gelen zamların altında ezilen asgari ücretlimizin yaşam hakkı olan asgari ücret en az net 3 bin 100 lira olmalıdır. Otoyol, köprü ve tüneller için ödenen para ile asgari ücretin 3 bin 500 liraya yükseltilmesi mümkün." ifadelerini kullandı.
Balıkesir´de CHP belediyelerinde, belediye başkanlarının her zaman emeğin ve emekçinin hakkından yana olduğunun altını çizen Sarı, açıklamasının devamında şunları kaydetti: ?Geçtiğimiz günlerde belediyelerimizde çalışan işçi kardeşlerimiz imzalanan toplu sözleşmeler sonucunda en az net 3.100 liradan başlayan 4.500 lirayı bulan rakamlarda ücret alıyorlar, kadrolu işçilerimiz ise 5.000 lira üzerinde maaş alıyor. CHP belediyelerinde işçiden ve emekçiden yana olan sözleşmelere imza atılmıştır. Ayrıca bu ücretler sosyal haklar ile de desteklenmektedir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu