Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sarı, kurultayı değerlendirdi

Sarı, kurultayı değerlendirdi

?Özgür ve demokratik bir seçim gerçekleşti?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, geçtiğimiz hafta sonunda, Ankara´da yapılıp Genel Başkanlığa yeniden Kemal Kılıçdaroğlu´nun seçildiği Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) kurultayını değerlendirdi.
Kurultayda iki adayın genel başkanlık için yarıştığına dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Benim de Balıkesir delegeleri arasında katıldığım kurultay coşkulu geçti. Bir yanda çalışkan ve mütevazı genel başkanımız, diğer yanda ise değişimi simgeleyen Muharrem İnce vardı. Salonda bir yanda vefa borcu, diğer yanda ise yenilik arayışı içinde bulunan delegeler vardı. Sonuçta vefa ağır bastı. Ancak seçim özgür bir ortamda ve demokratik bir şekilde gerçekleşti. İktidarlar her rejimde, ancak muhalefet ise sadece demokrasilerde bulunur. Artık partimize düşen görev, yeni ve radikal programlara yönelerek, cumhuriyet değerlerimizi de koruyup, insanca yaşanır bir ülke için iktidar yürüyüşünü başlatmak ve cesur olmaktır. Hedefimiz, seçimlerde % 50+1 oyu almak olmalıdır. Ben, sağ-sol söylemine de inanmıyorum. Türk insanının da devrimci bir yapısı olduğunu düşünüyorum. Yine önümüzdeki 25-30 yıla sosyal devletçilik anlayışının öne plâna çıkacağına inanıyorum.? 

MİLLETVEKİLLERİMİZİN PM´YE GİRE-MEMESİ SÜRPRİZ
CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça´nın Parti Meclisi´ne(PM) girememelerinin kendisi açısından sürpriz olduğuna işaret eden Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Ahmet Akın´ın, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun anahtar listesinde yer alacağını düşünüyordum, olmadı. Ben, Akın ile birlikte Mehmet Tüm´ün de PM´de yer almasını bekliyordum. Ancak PM´ye de girmek bence yetmez. Özellikle Merkez Karar Yönetim Kurulu´nda yer almak önemli.?
Sarı, kurultayda, kendisi tarafından küçük şişelerde hazırlanan zeytinyağlarının, Erdek adına delegelere tadımlık olarak armağan edildiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı kurultayı değerlendirdi
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli