Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sarı, MHP İl Başkanına İmralı´dan gelen seçim mektubunu hatırlattı!

Sarı, MHP İl Başkanına İmralı´dan gelen seçim mektubunu hatırlattı!

MHP Balıkesir İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel´in, Balıkesir Adliyesi´ne gelerek terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan Taylan Kulaçoğlu davasına katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrık

MHP Balıkesir İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel´in, Balıkesir Adliyesi´ne gelerek terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan Taylan Kulaçoğlu davasına katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu´nu eleştirmesine CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı´dan sert tepki geldi.
Sarı, yaptığı açıklamasında ?MHP Balıkesir İl Başkanı Ekrem Gökay Yüksel´e ?31 Mart yerel seçimleri sonrasında, 24 Haziran seçimlerine giderken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun seçim kampanyası yürüttüğü dönemde seçimleri kaybedeceğini anlayan Cumhur İttifakı adayı ve ittifak ortakları yaşamış oldukları çaresizlik sonrasında terörist başı Abdullah Öcalan´ın aranan kardeşi Osman Öcalan´nın TRT´ye çıkarak yapmış oldu açıklamalardan, ayrıca terörist başı bebek katili PKK´lı Abdullah Öcalan´ın yazmış olduğu mektubun İmralı´ya ziyaret yapan bir akademisyen tarafından Anadolu Ajansı´nda okunmasından sonra herhangi bir rahatsızlık duymuş mudur? Bundan siyasi bir çıkar ve menfaat bekleyen Cumhur İttifakı´nın adayına ve destekçilerine karşı yapmış olduğu bir kınama mesajı olmuş mudur? Olduysa yapmış olduğu açıklamaları bizimle paylaşmasını özellikle talep etmekteyim.? dedi.
Dün dündür bugün bugündür anlayışında olmadıklarını, bugün iktidara karşı olan herkesin terörist ilan edildiği bir dönemden geçildiğinin altını çizen Sarı ?Bu dönemde doğruları söylemek ve bunun için mücadele etmek her vatanseverin görevidir. Bilen bilir; ?Bizim milliyetçilik anlayışımız, kafatası milliyetçiliği değildir. Bizim milliyetçilik anlayışımız Atatürk´ten gelir, Ecevit´le devam eder. Milliyetçilik anlayışımızı, Kıbrıs´ın Beşparmak Dağları´na yazmışız, Akdeniz´in sularına yazmışız. Bizim milliyetçilik anlayışımızda vatan toprağını terk etmek yoktur. Süleyman Şah Türbesi kaçırılırken niye birisinin sesi çıkmıyordu da sadece biz konuşuyorduk? O toprak bizim toprağımızdır, kimse toprağını terk edemez. Bu ülkenin çakıl taşı için göğsümüzü siper ederiz, herkes bunu iyi bilsin?, ?Bizim milliyetçiliğimiz mevsimsel, adamına göre değil; kalıcı, tutarlı, ülkenin çıkarları üzerine inşa edilmiş bir milliyetçiliktir´´ diyen Genel Başkan´ımızın yolunda siyaset yapıyoruz. Süleymaniye´de 11 askerin başına çuval geçirilirken, şehitlerimize kelle derken, askerlik yan gelip yatma yeri değildir derken, Balyoz ve Ergenekon davalarında komutanlarımız hapse atılırken, Ordumuzun Kozmik Odası teslim edilirken, Ordumuzun Genel Kurmay Başkanı hapse atılırken, 33 Askerimiz İdlib´de şehit edildiğinde, Süleyman Şah Türbesi ?´Vatan toprağımız´´ terk edilirken, Suriye´de 36 askerimiz şehit olduğunda, Tank Palet Fabrikamız satılırken, vatan toprağı parsel parsel satılırken, sessiz kalanlara sormak istiyorum; bunlara itiraz eden ve bunun için mücadele eden CHP hala aynı yerinde duruyor. Biz hala; çözüm sürecinde Habur´da PKK´lılar halaylar çekerken, Türk Bayrağımız direklerden indirilirken, Oslo´da, İmralı´da görüşmeler yapılırken, devletin resmi kurumlarından T.C. sökülürken, Türk Bayrağı asmanın suç sayıldığı dönemde, terör örgütleri ile çözüm olmaz, çözümün yeri meclistir, eli kanlı hain terör örgütü PKK ile aynı masaya oturarak çözüm üretemezsiniz dediğimiz yerdeyiz. Asıl olan iktidarda kalmak değil itibarda kalabilmektir. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün yolundan şaşmadan ilimin, bilimin ışığında, çağdaş ve kalkınan tam bağımsız Türkiye hayali ile ilerlemeye, özgürlüğe, çoğulcu demokrasiye ve insan haklarına saygılı bir yaşam için mücadele ediyoruz. Biz tek bayrak, tek devlet değil, Türk Bayrağı ve Türkiye Cumhuriyeti diyebilen, buna saygı duyan herkesi kucaklayarak, milletimizin geçmişine de, geleceğine de sahip çıkıyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli