Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sarı, seçim bürosu açılışında konuştu

Sarı, seçim bürosu açılışında konuştu

?Atatürk´e dil uzatanların hepsi haindir?

Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti´nin ortak adayı, yanı zamanda Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, 31 Mart yerel seçimi için seçim bürosunun açılışı miting havası içinde geçti.
Çok kalabalık bir topluluğun izleyip, alkışlarla destek verdiği açılış sırasında ilk konuşmaları İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir ve CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal yaptı.
Demir ve Uysal, yaptıkları konuşmalarında 31 Mart´taki seçimi Millet İttifakı´nın kazanacağını öne sürdü.
İYİ Parti ve CHP İlçe Başkanlarının konuşmalarından sonra, söz alan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, konuşmasında çeşitli konulara değindi.
Ülkemizin son 17 yıldır geldiği duruma bir vatandaş olarak üzüldüğünü vurgulayan Sarı, ?31 Mart seçimi yerel seçimden çok daha büyük önem taşımaktadır? dedi.
17 yıldan beri Atatürk´ün kurduğu cumhuriyet değerlerine sistemli şekilde saldırılar olduğuna dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:
?Atatürk´e laf söyleyenlerin bugün adları Dimitri değilse, her zaman Atatürk´ün ayaklarının suyunu içsinler. Ayyaş dedikleri o kişiler, bugün özgürce ezanlar okunan ülkemizi yaratmışlardır. 

31 Mart´ta Erdek belediye başkanını seçmek önemli değil. Ülkemizde bugün beka sorunundan söz edenler, bu sorunu kendileri yarattıkları için korkuyorlar. 31 Mart, onlardan hesap sorma günüdür. Bu ülkede yerel yönetimi, tarımı, üretimi yok ettiler.?
Görev yaptığı süre içinde yüz kızartıcı hiçbir suç işlemediğini, sadece dilini tutamadığı için ceza aldığını belirten Sarı, ?Görev yaptığım süre içinde bırakın mal varlığımın artmasını, mal varlığım yüzde 300 azaldı? dedi.
Belediye personeline 14 aydır maaş ödeyemediklerine işaret eden Sarı, şu değerlendirmede bulundu: ?Bu süre içinde personelimden bir kişi bile bana ihanet etmedi. Bana güvenleri için onlara minnettarım. Ancak buradan onlara bir söz vereceğim. Bana kaynağını sormayın. Çok önemli bir ekonomik kriz yaşamazsak, mayıs ayı sonuna kadar personelimizin tüm alacaklarını ödeyeceğim. Eğer bunu sağlayamazsam, 1 Haziran´da istifa edeceğim.?
Kimsenin ekmeğiyle bilerek oynamadığının altını çizen Sarı, şöyle konuştu: ?Beni, Roman vatandaşlara ilgi gösterdiğim, ekmek verdiğim için eleştirenler var. Ben, romanları seviyorum. Çünkü onlar, karınları doyduğunda mutlu oluyorlar. Fazla hiçbir beklentileri yok. Yine Romanların yanında olacağım. Onları aç mı bırakacağım? Romanları sevmeyenler bana oy vermesin.?
Sarı, son olarak hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten verilen 11 ay 20 günlük cezanın seçme ve seçilme hakkına engel oluşturmadığına vurgu yaptı.
Daha sonra Erdek ile ilgili çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Sarı, toplantıda CHP-İYİ Parti´den oluşan Erdek belediye meclis üyeliği listesini açıkladı.
Listede kontenjan adayları olarak Canan Kırdar ve Hasan Yapakçı yer alıyor.
Meclise aday diğer isimler ise şöyle: İbrahim İlhan. Recep Eren, Burhan Karışık, Nimet Kalafat, Çetin Gül, İbrahim Beyoğlu, Murat Çolak, Şaban Telemeci, Süleyman Oruç, Enver Damar, Serpil İkiz, Abdullah Şener, Şükrü Talaş.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı