Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sarı ve Yapakçı hakkındaki iddialar mülkiye müfettişlerinin raporlarında

Sarı ve Yapakçı hakkındaki iddialar mülkiye müfettişlerinin raporlarında

Bandırma´da yayımlanan İlk Haber Gazetesi; Erdek Belediyesi´nin sahildeki siteleri daha önceden belirlediği Uçak Plastik A.Ş. isimli firmadan çöp konteynırı almaları konusunda yönlendirdiğine yönelik iddiaları araştıran Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı mü

Bandırma´da yayımlanan İlk Haber Gazetesi; Erdek Belediyesi´nin sahildeki siteleri daha önceden belirlediği Uçak Plastik A.Ş. isimli firmadan çöp konteynırı almaları konusunda yönlendirdiğine yönelik iddiaları araştıran Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişlerince hazırlanan ön inceleme ve tevdi raporlarına ulaştı.
Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri yaptıkları incelemelerinde; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve Erdek Belediyesi Çevre Koruma, Kontrol Müdürü Öznur Ak Akkuş´un çöp konteynırlarının Uçak Plastik A.Ş´den satın alınması için ilçe sakinlerini doğrudan ve dolaylı yönlendirerek bahse konu şirkete ürün satma avantajı vererek mal ve hizmet piyasalarındaki rekabeti engelleyici uygulamaya gittiklerini belirledi.
Müfettişler ayrıca; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve Erdek Belediyesi Çevre Koruma, Kontrol Müdürü Öznur Ak Akkuş´a 2019 yılı Haziran-Temmuz aylarından itibaren Uçak Plastik A.Ş´nin ne tür bir ihale yada alma yöntemiyle toplam 1.155 adet çöp konteynırını ilçe sakinlerine sattığın, belediyeye ait depoyu depolama ve montajlama alanı olarak neden Uçak Plastik A.Ş´ye kullandırdıklarını sordu. 

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Başkanvekili Hasan Yapakçı ve Çevre Koruma, Kontrol Müdürü Öznur Ak Akkuş´un savunmalarının açıklayıcı olmadığı ve sorumluluklarını kaldıracak hukuki nitelikte olmadığına karar veren Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı´ndan soruşturma izninin verilmesini talep etti. Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı´nın talebini inceleyen İçişleri Bakanlığı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve Erdek Belediyesi Çevre Koruma, Kontrol Müdürü Öznur Ak Akkuş´un 10 gün içerisinde Danıştay 1. Dairesi´ne itiraz yolu açık olmak üzere soruşturma izni verdi.
Haber Merkezi



ali gulmez
10.04.2021 17:11:45
erdekte yeni konut cok az. ve pahali gelismesine bagli insaatlarin artmasi lazim.erdek o zaman canlanir

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı