Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sarı Zeytinli Mahallesi´nde

Sarı Zeytinli Mahallesi´nde

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Erdek´in nüfusunu 50 binin üzerine çıkarmalıyız?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Zeytinli Mahallesi´nde vatandaşlarla buluştu.
Muhtar Ali Aydın, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve Belediye Meclis Üyesi Canan Kırdar´ın da hazır bulunduğu mahalledeki vatandaşlarla bir araya gelen Sarı, sorun ve istekleri dinledi.
Erdek´teki sorunların çözümü için ilçe nüfusunun en az 50 bin bir olması gerektiğinin altını bir kez daha çizen Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Kış nüfusumuz 32 bin 700. Ancak yazın nüfusumuz 200-300 bini buluyor. Buna rağmen biz, 32 bin 700 nüfusuna göre devletten para alıyoruz. Bu paranın artması için Erdek nüfusunun 50 bini aşması gerekiyor. Bu nedenle siz yazlıkçıların, en azından son sayım tarihi 31 Aralık´a kadar nüfusunuzu Erdek´e aldırmanızı bekliyorum. İsterseniz, 31 Aralıktan sonra yine nüfusunuzu istediğiniz yere aldırırsınız.

Büyükşehir Kanunu´nun Erdek Belediyesi´nde ciddi sıkıntılar yaratıp, gelirlerini ellerinden aldığına işaret eden Sarı, ?Erdek´in kirliliğinden yakınılıyor. Ancak unutulmasın ki, belediye olarak hâlen 200 kilometrelik bir alandan, sadece 45 kişi ve 11 çöp kamyonuyla çöp toplamaya çalışıyoruz. Yazın, çöp işinde çalışmak üzere 150 personele ihtiyacımız var. Ancak belediyemizin ekonomik zorluğu nedeniyle kimse çöp toplama işi için gelmiyor? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı Zeytinli Mahallesi
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false