Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Sarı Basın yönetmeliği değişti

Sarı Basın yönetmeliği değişti

İlkokul ve ortaokul mezunu olan basın mensuplarından Basın Kartı almak isteyenlere ikinci defa müracaat hakkı tanındı.

İlkokul ve ortaokul mezunu olan basın mensuplarından Basın Kartı almak isteyenlere ikinci defa müracaat hakkı tanındı.
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2001`de yürürlüğe giren Basın Kartı Yönetmeliğinde değişiklik yapıldığı, buna göre ilköğretim ve ortaokul mezunlarına ikinci kez basın kartı almak için başvuru imkanı getirildiği belirtildi.
Daha önce bu kapsamda geçen sene Resmi Gazetede yayımlanan değişiklikle basın mensuplarına 3 ay süreyle başvuru imkanı tanındığı anımsatılan açıklamada, Bu imkandan yararlanamayan basın mensuplarının talep ve şikayetlerini karşılamak üzere ikinci kez ve bir ay süreyle yeni başvuru imkanının sağlandığı bildirildi.
Bu kapsamda diğer şartları taşıyan ilköğretim mezunu basın mensuplarının basın kartı müracaatlarının başladığı vurgulanan açıklamaya göre, başvuru şartını taşıyan basın mensupları bugünden itibaren bir ay içinde basın kartı almak için müracaat etmeleri halinde başvuruları Basın Kartı Komisyonuna iletilecek. Süreyi geçirenlerin tekrar başvuru hakları olmayacak. Değişikliğe göre bir defaya mahsus olmak üzere bir ay boyunca gerekli koşulları taşıyan basın mensuplarından asgari lise mezunu olma şartı aranmayacak.
Açıklamada başvuruların Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne veya il müdürlüklerine, il müdürlüğü bulunmayan illerde ise valiliklere yapılacağı kaydedildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı