Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sarı beraat etti

Sarı beraat etti

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 2 Nisan Çarşamba günü Bandırmada yargılandığı davadan beraat etti.

CHP Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, seçimden önce kahve konuşmalarında söylediği gibi dün gerçekleşen duruşmasında beraat kararı çıktı..
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı`nın, Mart 2009 yılından önce belediye başkanlığı yaptığı dönemde, Erdek Otogarındaki yazıhanelerin ihalesine fesat karıştırma suçu ile yargılandığı Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmasında beraat kararı çıkmasının ardından vatandaşlar tarafından ilçede davul ve zurna ile karşılandı. 
Tasarı Mimarlık bürosunun önünde beraat kararını taraftarları ile paylaşan Başkan Sarı, mahkeme kararı ile ilgili kısa bir açıklamada bulundu.
İçişleri Bakanlığı tarafından para karşılığı rapor hazırladığı tespit edilen ve hakkında soruşturma açılarak uzaklaştırma cezası almış bir müfettişin hazırladığı raporla kendisinin yargılandığını taraftarlarına anlatan Sarı, sonuç olarak olması gerektiği gibi beraat ettiğini söyledi.                   
Baştarafı Sahife 1'de
Başkan Sarı açıklamasını şöyle sürdürdü: 
"Hakkımda açılan ihaleye fesat karıştırma davasından beraat kararı verildi. Belediye otogarında bulunan 8 adet Otobüs terminali yazıhanelerin ihalesinde 1 numaralı dükkanın ihalesine katılan Melek Ayla Ölçek`in ihaleye katılarak kazanmasının ardından, 5 ay sonra vefat etmesi üzerine yasal mirasçısı olan eşi Mehmet Ali Ölçek`e dükkanı devrettik. İhaleye katılıp kazanmış ve 200 lira ihale bedeli olan yeri biz 700 liraya kiraladık. Zaten bir yıllık kira bedelini de peşin aldık. Melek Ayla Ölçek`in ölümü üzerine bizde yasal mirasçısı eşine 1 yıllık kira bedeli ödenmiş olan yeri ihale yapmadan devrettik. İşte bu davadan yargılandık. Ve sonuç olarak bazı AKP`lilerin ihaleye fesat karıştırma suçundan bekledikleri cezayı almadık. Sadece görevi ihmal suçundan maddi para cezası aldık ki onunda temyiz yolu açık ben ondan da beraat edeceğime inanıyorum." dedi.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli