Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sarı, muhtarları topladı

Sarı, muhtarları topladı

Muhtarlıklar bünyesinde hizmet verecek dernekler kurulacak

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, muhtarlarla bir toplantı yaparak sorunlarını dinledi. Toplam 28 muhtarı bulunan ilçenin sorunlarının çözümü için çaba harcadıklarını vurgulayan Sarı, muhtarlara, mahallelerinin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak amacıyla gelir elde etmelerini sağlamaya yönelik olarak muhtarlık bünyesinde dernek kurmalarını istedi. Muhtarlar, Sarı’nın önerisini yerinde buldular. Dernek kurma çalışmaları için Erdek Belediyesi’nin eski üyesi, mali müşavir Sedat Ülgay’ın, muhtarlara yardımcı olacağını vurgularken, “Kuracağınız bu derneklere belediye olarak biz, başta otopark olmak üzere bazı gelir getirecek hizmetleri verebiliriz” diyen Başkan Sarı, en kısa süre içinde kurulmasını dilediği bu derneklerin en az 7 kişiden oluşması gerektiğine işaret etti. Önümüzdeki çarşamba günü toplanacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nden sonra perşembe gününden başlayarak, eskiden köy olup, şimdi Erdek’in mahallesi durumuna dönüşen yerleşim birimlerini yerinde ziyaret ederek, acil yapılması gereken hizmetleri belirleyeceğini vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:
“BASKİ ile birlikte ilk aşamada Karşıyaka, Tatlısu, Çayağzı, İlhan ve Narlı mahallelerimizin içinde sel ve çamur oluşmaması için çalışmalar yaparak, alt yapı ve yağmur suyu kanallarını elden geçireceğiz. Perşembe gününden başlayarak, her gün, teknik bir heyetle birlikte bir mahallemizi ziyaret edeceğiz. Bazı mahallelerin ortasından geçen dereler var. Onların da ıslah edilmeleri gerekir.”

Yine 10 mahalledeki çocuk bahçelerinin ihalesini yaptıklarını, ayrıca 10 mahalleye de prefabrik tuvalet yapacaklarını açıklayan Sarı, ayrıca ilçeye bağlı 28 mahallenin muhtarlıklarına da internet bağlantılı birer bilgisayar vereceklerini belirtti.
Muhtarlar, sorunlarını dile getirirken, su borularının patlayarak, sularının eksildiğini, durumu sorumlu makam olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ilettikleri halde ilgilenen olmadığını bildirdiler.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 2015 yılında, mahallelerini temizlik işlerine katkı sağlamak amacıyla yeni konteyner alım ihaleleri de yapacaklarını vurgularken, “Erdek sınırları içinde, Kapıdağ’daki yerleşim birimleri dahil yılda toplam 222 bin lira temizlik vergisi kasamıza girerken, temizlik işleriyle uğraşan şirkete 7,5 milyon TL ödüyoruz” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli