Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Sarı, önseçim olursa aday

Sarı, önseçim olursa aday

Erdek Belediyesi’nin son seçilmiş belediye başkanı Mimar Hüseyin Sarı, “Ön seçim olursa belediye başkanlığına aday olacağım” dedi.

Erdek Belediyesi’nin son seçilmiş belediye başkanı Mimar Hüseyin Sarı, “Ön seçim olursa belediye başkanlığına aday olacağım” dedi.
ERDEK’İN KURTULUŞU
Erdek’in kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü kutlayan Sarı, “Erdek, son vatan toprağı olarak kurtarılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi sevgi ve saygıyla anıyorum” dedi.
ERDEKSPOR’UN 50. YILI
Erdekspor Kulübü’nün kuruluşunun 50’inci yılını da kutlayan Sarı, yıllar öncesindeki iki Erdek takımı olan Erdek Gençlikspor-Zeytinspor arasındaki rekabete de dikkati çekti.
ERDEK STADI DEVREDİLEMEZ
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Erdek Stadı’nı, Erdek belediye yönetimi dik durduğu takdirde alamayacağına işaret eden Sarı, 2014 yılında Erdekspor’a ait lojmanların hangi koşullarda ve nasıl satıldığını anlattı. Sarı, o günkü Erdekspor Kulübü yönetiminin, futbolculara olan borcu nedeniyle icra yoluyla satıldığını belirtti.
CHP’YE NASIL YENİDEN ÜYE OLDU
Gerçekleşmeyen bir ihale yüzünden kendisine verilen 12 ay 15 günlük cezasını tamamladıktan sonra CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna’ya partiye üye olmak istediğini belirten Sarı, “Bu isteğim kulak arkası edildi. Benim koltuğa oturttuğum kişiye ikinci kez istekte bulunmam. Bunun üzerine durumu Ankara’da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım. Hemen talimat verdi. MKY kararıyla yeniden üye oldum” dedi.
TİCARET ODASI VE ZİRAAT ODASI’NI AKP’YE VERDİLER
CHP Erdek yerel yönetiminin, AKP’yle birlikte hareket ederek Erdek Ticaret Odası ve Erdek Ziraat Odası seçimini AKP’ye verdiklerine işaret eden Sarı,
“Ticaret Odası ve Ziraat Odası gitti. Bu kafayla hareket ederlerse önümüzdeki yerel seçimde Erdek’i de AKP’ye kaptırırlar” diye konuştu.
ÖNSEÇİM OLURSA ADAYIM
Erdek’e 64 yıl sonra Erdek Belediye Başkanlığını kazandırdığını vurgulayan Sarı, şunları aktardı:
“Erdek siyasetine merkez sağda bulunan bir ailenin çocuğuyum. Sağcı-solcu gibi kavramlara inanmıyorum. Ben devrimciyim. Bütün peygamberlerin de devrimci olduğuna inanıyorum. Partimin, her alanda önseçim yapmasından yanayım. Çünkü her önseçim, parti örgütlerine bir dinamizm, sinerji ve enerji kazandırır.
Tepeden yapılan atamalar partiye zarar verir. Önseçim yapıldığı takdirde yeniden belediye başkanlığına aday olacağım.”
KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLİYORUM
Genel başkanlık mücadelesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini belirten Sarı, şunları aktardı:
“Şimdi genel başkan adayı olan Özgür Özel, memleketi Manisa’da bir önseçim yapılsa orada bile seçilemez. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un sorunlarıyla uğraşmak yerine genel siyasetle ilgileniyor. Senin parti içi entrikalarla ne işin var? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi neden işine odaklanmıyorsun? Ben genel başkan olsam, önümüzdeki yerel seçimde İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı göstermezdim.”
BANDIRMA’NIN İL OLMASINI ÇOK İSTERİM
Bandırma’nın il olmasını çok istediğini vurgulayan Sarı, “Bandırma, Balıkesir ilinin ekonomisine doğrudan yüzde 40 oranında katkı sağlıyor. Ticaret ve sanayi açısından çok gelişmiş olup, il olmayı çoktan hak eden bir ilçe. Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 il olacağı öne sürülüyor. Bu ilçeler arasında Bandırma’nın da yer alacağına inanıyorum” dedi.
ÖNDER BALIKÇI

 



Anahtar Kelimeler: önseçim olursa
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı