Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sarı, Yücel Yılmaz’ın tehdit edildiğini öne sürdü

Sarı, Yücel Yılmaz’ın tehdit  edildiğini öne sürdü

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın tehdit edildiğini, ardından konseri iptal etmek zorunda kaldığını iddia etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın tehdit edildiğini, ardından konseri iptal etmek zorunda kaldığını iddia etti. 
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Hande Yener'in Burhaniye ilçesinde Aromaterapi Festivali kapsamındaki konserinin iptal edilmesine tepki gösterdi. 
“Kutuplaştırmanın, ayrıştırmanın, ötekileştirmenin geldiği noktanın son örneği Kuvayı Milliye’nin başkenti Balıkesirimiz’de üzülerek gördük.” diyen Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın açıklayacağı hiçbir gerekçenin çağdaş Balıkesir’in ve Balıkesirlilerin kabul edebileceği bir açıklama olamayacağını savundu. 
Balıkesir Sivil Toplum Platformu’nun yayımladığı bir bildiriyle baskılara boyun eğerek bu hafta sonu Burhaniye Aromaterapi Festivali kapsamındaki Sanatçı Hande Yener’in konserin Başkan Yılmaz’ın iptal ettiğini ileri süren CHP Milletvekili Sarı, “Toplumun küçük bir kısmını temsil eden bu platform, ayrıştıran, ötekileştiren ve kutuplaştıran, yaşam tarzına müdahale eden gerekçelerle bildiri yayımlayarak şehrimizdeki çağdaş festivallerin yasaklanmasını istemesi ve bu talepler karşısında bir belediye başkanın baskılardan korkarak ve gelecek kaygısıyla her yerde ilan etmiş olduğu programı iptal etmesi kabul edilemez.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı