Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sarı´dan cumhuriyet kutlaması

Sarı´dan cumhuriyet kutlaması

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.
Sarı, açıklamasında şu düşünce ve duygulara yer verdi:
?Türkiye Cumhuriyeti karanlığa gömülmüş, tüm varlığını kaybetmek üzere olan, yıkık bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanmak için giriştiği milli mücadele ile elde edilen büyük bir zaferin sonucunda kurulmuştur.
Bu öyle büyük bir zaferdir ki, bu zafer uğruna nice evlatlar gözünü kırpmadan vatan için can vermiş, nice ana gözü yaşlı, içi yanarak ?vatan sağ olsun´ demiş, nice çocuk yetim kalmıştır. Bu zafer, nice şehitlerin kanları, nice gazilerin şeref payı ile kazanılmıştır. İşte bu yüzdendir ki Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti´ni, huzur, barış ve demokrasi dolu yarınlara ulaştırmak için canlarını dişlerine takarak çalışacak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ile ve inkılâplarına her zaman sahip çıkacaktır.
Bu düşünce ve duygularla başta Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, geçmişten bugüne canından yüce bilerek vatanı için kanlarını bu topraklara dökmüş tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.? Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Sarı cumhuriyet kutlaması
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli