Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sarı´dan Erdek´e bakış

Sarı´dan Erdek´e bakış

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?Erdek, 2009-2014 yılları arasında 20-30 yıl geriye gitti?

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, Erdek balıkçı barınağının yeniden düzenleneceğini açıkladı. Barınakta yer alan teknelerin büyüklüklerine göre yeni bir düzen getirileceğini vurgulayan Sarı, bu düzenlemenin takibi için belediye meclis üyesi İbrahim İlhan´ı görevlendirdiğini belirtti.
Önümüzdeki yıl, ?Çuğra? ve ?Kurbağalıdere? bölgelerinde hiçbir büfeye kesinlikle yer verilmeyeceğini vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Erdek´teki sahil bandında 2009 yılına kadar ne seyyar satıcı vardı, ne de sandalye-masa işgali. 2009-2014 yılı arasında sahil bandı, neredeyse ?Dingo´nun ahırı´na dönerek bu anlayış bugünlere dek ulaştı.

Bu yıl bu durumu biraz iyileştirmeye çalıştık. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum ve insanların geçim sıkıntısı nedeniyle olaya biraz insani baktık ve çok fazla üzerlerine gitmedik. Ama önümüzdeki yıl bu duruma kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu bölgelere çok sıkı bir disiplin anlayışı getireceğiz.?
2009-2014 arasındaki yerel yönetimin Erdek´i ekonomik, idari ve disiplin açısından 20-30 yıl geriye götürdüğünü öne süren Sarı, şöyle konuştu:
?Erdek´i bugün bir turizm şirketi olarak düşünsek, gelir-gider dengesini göz önüne alsak, kamu zararı ortaya çıkar. Bugün Erdek´te geceleme oranı bir günün bile altına düştü. Günü birlik turizm yapılır duruma geldik. Ancak her şeye karşın dünyanın en önemli turizm destinasyonunun Erdek´te olduğunu söylemek isterim. Her şeye karşın Erdek turizminden umudumu hiçbir zaman yitirmedim. Erdek, Akdeniz´in yaşam platosudur. Denizi ise havuz niteliğini tşır. Erdek´te denize girmenin güzelliği hiçbir yerde yoktur. Erdek Körfezi´ndeki yosun, ülkenin en çok oksijen üreten yeridir. Dileriz bu körfez sanayileşmeye kurban gitmez.?
Belediye personelinin 20 aya yakın süredir maaş alamamasına karşın büyük bir özveriyle görev yürütmesine minnettar olduğunu bir kez daha vurgulayan Sarı, Erdek merkez ve Kapıdağ köyleri dahil ilçelerini sadece 45 personel ile temizlemeye çalıştıklarına dikkati çekerek, ?Temizlik konusunda artık yeni bir düzene geçtik. Artık vatandaşlar, tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi evlerinde tutarak, temizlik araçlarımızın geçtiği saatlerde aşağıya indirecekler. Bu arada sıradan çöp ile plastik atıkları ayrı toplayacağız? dedi. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı Erdek bakış
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli