Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sarı´dan önemli açıklamalar

Sarı´dan önemli açıklamalar

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı: ?2. konut sahipleri nüfuslarını Erdek´e aldırsınlar?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, çeşitli konular hakkında düşüncelerini açıkladı.
ÇÖP KONUSUNU DÜZENE SOKMAYA ÇALIŞIYORUZ
Erdek´teki çöp olayı konusunda düşüncelerini açıklayan Sarı, 2009 yılına dek Erdek´te çöp sorunu yaşanmadığının altını çizerken, şunları söyledi:
?Bizden önceki Erdek Belediye yönetimi, o dönemde çıkan ?Torba Kanun´ kapsamında, 2010 yılında, belediyede çalışan personeli kadro fazlası olarak görüp, kamuya ait diğer kurum ve kuruluşlara gönderdi. Her zaman söylüyorum, 2009-2014 yılları arasında Erdek, 30 yıl geriye gitti. Büyükşehir Yasası ile birlikte Paşalimanı´ndaki 5 mahallenin yanı sıra daha önce belde olup mahalleye dönüşen iki yerleşim bölgesi de bize bağlandı. Kapıdağ dahil tüm Erdek´te, 45 işçiyle çöp toplamak zorunda kaldık. Ayrıca çöp araçlarımız da yetersiz. Onları da yenilemeye çalışıyoruz. Kurban Bayramı´nda Bandırma ve Bursa Nilüfer belediyelerinden 2´şer araç, geçici olarak Erdek´te hizmet verdi. 

Bayramda Erdek´e 160 bin araç girdi. Şimdi 15 Temmuz´dan itibaren, eskiden olduğu gibi bir düzene geçtik. Artık çöpü belli saatlerde topluyoruz. Konteyner düzenine son veriyoruz. Çevre Kanunu´na göre evsel atıkları vatandaşlar, evlerinde biriktirerek, çöp toplama saatlerinde aracımıza teslim etmek zorunda. Zaten daha önce de uyguladığımız, ancak 2009-2014 yılları arasında ortadan kaldırılan bu sistem yeniden düzene girmeye başladı.?
2. KONUT SAHİPLERİ ERDEK´TE SAYILMAK ZORUNDA
Erdek´in nüfusunun mutlaka 50 bini aşması gerektiğine dikkati çeken Sarı, ilçedeki 2. konut sahiplerine de yine, 31 Aralık tarihi itibariyle nüfuslarını Erdek´e aldırmaları çağrısında bulundu. Sarı, şöyle konuştu:
?Erdek´in nüfusu eğer 50 bini aşarsa devletten kişi başına aldığımız ücret çok artacak ve bu da bize daha rahat hizmet kolaylığı getirecektir. Kimse yanlış anlamasın ama net söylüyorum. 2. konut sahipleri, 31 Aralık tarihi itibariyle nüfuslarını Erdek´e aldırmıyorlarsa Erdek´e gelmesinler. Çünkü öyle yalnızca küçük bir emlak vergisi ödemekle Erdek´e hiçbir yararları dokunmadığı gibi bize de yük oluyorlar. Çünkü onların her çeşit sorununu çözmeye çalışmak zorunda kalıyoruz. Üstelik, bu hizmeti yapan personelimiz 12 aydan beri maaş alamıyor. Buna rağmen hizmetlerini hiç aksatmayan personelime bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.?
SU ZAMMI
Bandırma ve Erdek belediye ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin BASKİ´nin su zammına olumlu oy kullanmaları ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Sarı, şöyle konuştu:
?Bu konulara popülist yaklaşmamak ve gerçekçi davranmak gerekir. Erdek´te suyun maliyeti şu anda 5 doları buluyor. Eğer bu zam yapılmasa zaten Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın sırtına başka hizmet kalemlerinden bu zammı yükleyecek. Ancak şu noktanın da altını çizmek gerekir ki, il genelinde su fiyatları ilçelere göre değişmemeli ve ortalama maliyet hesabı yapılarak, her ilçeye aynı şekilde uygulanmalı.?
YÜZER RESTORANLAR KONUSU
Sarı, Erdek eski iskelesindeki üç yüzer restoranın balıkçı barınağına çekilmek istenmesi konusunda da şu bilgiyi verdi:
?Bilindiği gibi dolgu alanları, 2009-2014 yılları arasında Balıkesir Büyükşehir´e geçmişti. Bu bölgede bulunan üç yüzer restoran ile ilgili olarak bir kişi CİMER´e şikayet başvurusunda bulunmuş. Bunun üzerine olay gündeme geldi. Bu üç restoranın bulunduğu rampanın acil ambulans ve sahil güvenlik için kullanılabileceği bildirildi. Ancak Kurban Bayramı´ndan önce, perşembe günü Ulaştırma Bakanlığı´ndan bize gönderilen yazıda, bu bölgenin, belediyemizin yetki alanında bulunduğu belirtildi. Bilindiği gibi bu bölgede 15 yıldan beri iki yüzer restoran vardı. Kısa bir süre önce Yalova Milletvekili Muharrem İnce beni arayarak, bir yakınının Erdek´e yüzer restoran açmak istediğini belirterek kolaylık sağlamamı istedi. Ben de yasa ve yönetmeliklere uygun olması koşuluyla buna izin vereceğimi belirttim. Bu kişiye, ilk aşamadaki işlemleri yerine getirmesi, daha sonra eksiklerini tamamlaması nedeniyle ruhsat verdik. Ancak bu kişi, bir ay içinde Turizm Bakanlığı´ndan alması gereken belgeleri ve denizde yüzerlik belgesini almaması nedeniyle ruhsatını iptal ettik. Bunun üzerine bu ahlaksız kişi, benim kullandığım bir araçla ve yanımda zabıta müdürüm olduğu halde gelip, kendisinden 50 bin lira rüşvet istediğimi öne sürerek savcılığa başvurdu. Tabii ki bu yalan ve ahlaksızlığının hesabını ona yasalar önünde mutlaka soracağım. Benim asla bu işleri yapmayacağımı, beni seven-sevmeyen tüm Erdekliler bilir. Erdek´e hizmet için tüm mal varlığımı da kaybettiğim de Erdekliler tarafından bilinir. Bu iki yüzer restoran yıllardır orada. Madem ki bu bölge yasaya aykırıydı, buna bugüne dek kaymakamlar ve Erdek Liman Başkanları neden izin verdi? Kaldı ki, geçtiğimiz günlerde bu restoranların kapanması kararını biz değil, Kaymakamlık karar verdi. Şimdi yetkinin bizde olduğu bildirildi. Biz de yetkimizi kullanarak daha önceden hizmet veren iki yüzer restorana faaliyetlerini sürdürmesi kararını verdik. Bize iftira atan, faaliyetlerini sürdürmek için gerekli belgelerini tamamlamadığı için ruhsatı iptal edilen üçüncü yüzer restorana ise yer vermeme kararı aldık. Kaymakamlık, bunun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu öne sürerek geri çevirdi. Ayrıca üçüncü yüzer restoran sahibinin de ?yürütmeyi durdurma´ kararı aldığı öne sürüldü ancak bu karar elimize geçmedi. Biz, bu eski iki restoranın faaliyetlerini sürdürmesini sağ-layacağız, ancak üçüncüsüne izin vermeyeceğiz.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı önemli açıklamalar
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli