Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sarı´dan seçim değerlendirmesi

Sarı´dan seçim değerlendirmesi

?Erdeklilerin büyük güvenine teşekkür borçluyum?

Dördüncü kez Erdek Belediye Başkanlığına seçilen Mimar Hüseyin Sarı, ?Erdek halkının bana sonsuz güvenine teşekkür borçluyum. Tek üzüntüm, bu karşılıksız sevgiye yeterince cevap veremememdir? dedi.
31 Mart seçiminin Erdek´te de kendileri açısından çok olumsuz koşullarda geçtiğine işaret eden Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Aslında yüzde 60´ın üzerinde bir sonuç bekliyordum. Ancak bu ortam ve koşullarda yüzde 52´lik oy oranımız da hiç az sayılmaz. Belediye başkanlığımın son 5 yılında ekonomik açıdan büyük sıkıntı çektik. Ama son dönemde gelir-gider dengesini sağlamayı başardık. 17 aydır maaş ödeyemediğimiz personelimize, bu süre içindeki yaklaşımları nedeniyle minnettarım. Çünkü belediyemizin bu borç yükünün benden kaynaklanmadığını biliyorlar. Erdek´in son 17 yıllık yerel yönetiminin 10 yılında AKP iktidarı vardı.?
31 Mart seçiminde, Turan Gün´ün belediye başkan adaylığında, seçim sürecinde, AKP belediye meclis üyeliği listesinin ilkesiz, tamamıyla kazanmaya kilitlenmiş, rant ve çıkar odaklı hazırlandığını öne süren Sarı, ?Bu gerçeği Erdekli vatandaşlarımız çok iyi gördü. Bunun için çok mutluyum? diye konuştu.

/resimler/2019-4/3/1142579178254.jpg
HAMİT NURAL´I TEHDİT ETMEDİM
1989-1999 yılları arasında Erdek Belediye Başkanlığını yapan Hamit Nural´ı, AKP´yi desteklediği iddiasıyla tehdit ettiği söylentilerinin asılsız olduğuna dikkati çeken Sarı, şunları anlattı:

?Önce şu gerçeğin altını çizelim. Hamit Nural´ın, Erdek Belediye Başkanlığı döneminde Erdek´e kazandırdığı öne sürülen yeni Erdek-Bandırma karayolu da, iskele de devlet yatırımlarıdır. Kaldı ki, bu yeni yol rezalettir. Bu yolun 6 kilometresinde araçların birbirini sollaması mümkün değildir. İskelemiz ise kaçaktır, ruhsatı yoktur. Yine onun zamanında yapılan anfitiyatro da ruhsatsızdır. Onun zamanında borçsuz belediye iddiaları da doğru değildir. Çünkü SSK ve kamu borçları bulunmaktadır. 1994-1999 yılları arasındaki Hamit Nural yerel yönetiminde, belediye meclis üyesiydim. O dönemde yüzde 2´lik yatırım, yüzde 6´ya çıkınca hepimiz bunu bile başarı kabul etmek zorunda kalmıştık. Düşünün artık Erdek´e hizmeti! Gelelim tehdit iddiasına. Olay şöyledir: Hamit Nural, kendisinin AKP´yi desteklediği iddiaları nedeniyle telefonla beni aramış. Telefonumun şarjı bittiğinden o an yanıt veremedim. Ancak daha sonra ben ona döndüm. Bana, ?Sevgili kardeşim. Böyle bir şey söz konusu değil. Ben, AKP´yi desteklemiyorum´ deyince kendisine, ?Abi, ben bu konuyu bilmiyorum. Zaten duymadım da. Böyle bir düşüncem olursa sana dönerek sorarım´ dedim. Hamit Nural´ın daha sonra AKP seçim bürosuna gittiğini öğrendiğimde, kendisini arayarak bunu sorduğumda bana, ?Kardeşim, sen bana hiçbir şey danışmıyorsun. Ben, ağırlığımı AKP´den yana koyup bayrak mı açayım?´ deyince kendisine, ?Sen bilirsin. O zaman, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimde tartıya AKP ile birlikte sen de girersin´ yanıtını verdim. Durum bundan ibarettir.?
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NE BAKIŞ
Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını AKP´li Yücel Yılmaz´ın kazanmasını da şöyle değerlendirdi:
?Seçimi az bir farkla Yücel Yılmaz kazandı. Ancak Büyükşehir Belediye Meclisi´nde, muhalefet lehine 48-46´lık bir çoğunluk var. Bundan önceki Büyükşehir Belediye başkanları Edip Uğur ve Zekai Kafaoğlu, Erdek´e hiçbir destek vermedikleri gibi köstek oldular. Yani AKP´nin genel siyasetteki uygulamasına onlar da bağlı kaldı. Yücel Yılmaz´da da bu tutumun pek değişmeyeceğini tahmin ediyorum. Dilerim yanılırım.?
Sarı, hiçbir zaman kin tutmadığını, kimsenin ekmeğiyle oynamadığını sözlerine ekledi.
Bu arada Sarı, Erdek´in kırsal mahallelerine seçimdeki desteği için teşekkür ziyaretlerine de başladı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı seçim değerlendirmesi
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli