Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sarı´dan, Uğur´a eleştiri

Sarı´dan, Uğur´a eleştiri

?Büyükşehir Belediyesi, CHP´li belediyelere, cemaat vakıflarına yaptığı kadar bile yardımda bulunmadı

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Belediyesi´nin gelirlerinin % 40´ının Büyükşehir´e gitmesine karşın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nden, Erdek´e üç yıldır en küçük bir hizmet gelmediğine dikkat çekti. İskele, otogar, sahil dolgu alanları başta olmak üzere belediyenin birçok gelir kaleminin Büyükşehir´e gittiğini, gelir götüren hizmetlerin mezarlık hizmetleri dahil kendilerine bırakıldığını açıklayan Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile geçmişte Anavatan Partisi çatısı altında birlikte politika da yapmıştık. Aslında çok deneyimli ve iyi bir politikacıdır. Ama AKP Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiği günden beri anlaşılmaz bir tutum içinde hareket ederek, Balıkesir´de, CHP tarafından kazanılan ilçeleri geri almak için partizanca hareket ediyor. Öyle ki, Büyükşehir´in sorumluluk alanında bulunmasına karşın Erdek Belediyesi olarak bizim yaptığımız yolların parasını bile mahsuplaşarak bize ödemeye yanaşmıyor. Marmara ve Saraylar iskelelerini, Marmara Adalar Belediyesi´ne veriyor, bizim iskelemizi ise bize vermiyor. 

Böylece de Anayasa´nın eşitlik ilkesine aykırı hareket ediyor. Bu haksızlıklar karşısında biz de yargıya başvurmak zorunda kalıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, cemaat vakıflarına verdiği parayı bile Güney Marmara´daki CHP´li belediyelere vermedi.?
Başkan Sarı, Edip Uğur´un, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarına da katılmayarak, bu toplantıların yönetimini meclis başkan vekiline bıraktığına işaret ederken, ?Zaten, meclis toplantılarında çoğunlukta bulunan AKP grubu, adaletten ve eşitlik ilkesinden uzak kararları istediği gibi aldığı gibi muhalefet partilerinin temsilcilerinin de konuşmalarını engelliyor. Zaman zaman onların konuştukları anlarda da kendilerine müdahalelerde bulunuyorlar. Bu durumda, genelde toplantılara da katılmayı doğru bulmayarak, gitmiyorum? dedi.
Büyükşehir yasasının mutlaka değişmesi gerektiğine dikkat çeken Sarı, ?Bu yasa, ilçe belediyeleri ile çift başlı bir yönetime yol açmıştır. Sorunlu bir yasadır. Birçok konuda olumsuzluklar getirmektedir. İddia ediyorum., bu yasada değişiklik yapılmazsa, 10 yıl içinde, eskiden köy olan yeni kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılık kalmaz? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sarı Uğur eleştiri
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false