Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Sarı’dan iddialı açıklama: Yerel seçimlerde Balıkesir’de 1. parti olacağız

Sarı’dan iddialı açıklama: Yerel seçimlerde Balıkesir’de 1. parti olacağız

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP kongre süreci hakkında bilgi veren Sarı,

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. CHP kongre süreci hakkında bilgi veren Sarı, “yenilenerek, tazelenerek” güçleneceklerini söyledi. Sarı şöyle konuştu: “Geçen hafta gerçekleştirilen Parti Meclisi ve MYK toplantısında yapılan değerlendirmeler ışığında, kongreler süreci başlatıldı. Süreç mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanacak. Tüzüğün bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dönük, parti örgütünün taleplerini dikkate alacak bir komisyonun kurulmasına da karar verildi. Örgütlerimizin yenilenerek, tazelenerek, birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, kırmadan, dökmeden, güçlenerek, partimize yerel yönetim seçimlerinde büyük bir başarı yaşatması için, gereken her türlü çabayı göstereceğiz. Genel seçimlerin arkasından partimiz yerelde de kongre sürecine girdi. Ve şu an ilçelerimizde, illerimizde yoğun bir kongre süreci yaşanacak. Kurultay takvimi hızla tamamlanacak.”
YEREL SEÇİMLERDE BALIKESİR’DE 1. PARTİ OLACAĞIZ 
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, yerel yönetimlerle ile ilgili çalışmalarına da hız verdiklerini belirterek şu değerlendirmelerde bulundu. “Partimiz kendi içindeki yöneticilerini belirlemeye çalışırken, bir taraftan da yerel yönetimlerdeki çalışmaları aksatmadan sürdürüyor. En kısa zamanda Balıkesir’de; Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve birçok ilçe belediyesini de CHP kadrolarına katarak etkin bir şekilde siyaset üreteceğiz. Yerelde, partimizin iddialarını hayata geçirmek için kararlı bir şekilde çalışacağız. Bu konuda iddialıyız! Balıkesir’in 1. Partisi olacağız ve yerel yönetimlerde hakimiyetimizi kuracağız. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Balıkesir’de elde ettiğimi başarıyı yerel iktidarda kesinlikle sağlayacağız. Halkımızın kaybetmiş olduğu umutları yereldeki belediye sayımızı artırarak yeşerteceğiz.”
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı 28 Mayıs'ın ardından yükselişi durdurulamayan döviz kurlarında her gün yeni bir rekor tazelediğini söyledi. CHP’li Sarı şöyle konuştu:
“Dolar/TL, 14 Mayıs seçimlerinden önce 19.57, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan önce ise 19.97 seviyesindeydi. Şimdi 23,38 seviyelerinde! 14 Mayıs’tan bu yana TL yaklaşık yüzde20 değer kaybetmiş durumda. 28 Mayıs’tan bu yana da yaklaşık yüzde 17 değer kaybetmiş durumda. TL Günden güne erirken vatandaşın alım gücü düşüyor. Asgari ücret 14 mayıstan önce yaklaşık 435 dolarken şimdi 364 dolara düştü. Yani 71 dolar kayıp var ki bu da bugünkü kurla 1660 TL ediyor.  Memur maaşındaki kayıp büyürken yılın başından bu yana 8 bin 506 liralık asgari ücretin alım gücü 6 bin 580 liraya düştü. En düşük emekli aylığı 1.245 lira azaldı. Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi verdiği 22 bin lira vaadi bile, 28 Mayıs seçimlerinden bugüne yaklaşık 188 dolar eridi. Yani bir ayda gelinen durum ortada. 
VATANDAŞ FAKİRKEN DAHA FAKİR OLDU
CHP’li Serkan Sar şöyle devam etti: “Vatandaş fakirken daha fakir oldu. Neden? Çünkü seçim öncesi yanlış ekonomi politikalarının yarattığı sorunları halının altına süpürdüler. Şimdi gerçekler gün yüzüne çıkmaya başladı. Seçimin ardından sigarasından elektronik eşyasına zam yağmuru başladı. Ekmek üreticileri Haziran’da zam istiyor. Bir ekmeğin 10 liraya kadar çıkabileceği daha şimdiden konuşuluyor. Ekonominin kitabını yazanlar, ben ekonomistim diyenlerin mutfaktaki yangını söndüremediği ortada. Halk, harcamalarında en yüksek payı; 1. Sırada yüzde22,8 ile gıdaya ayırıyor, 2. sırada yüzde 22,4 ile konut ve kira, 3. sırada ise yüzde 21,3 ile ulaştırma harcamaları var. Benzin yüzde16, Mazot yüzde15, LPG yüzde10, Mutfak tüpü yüzde5, Çay yüzde 43 zamlanalı daha 3 gün oldu. 14 Mayıs’taki seçimlerin olacağı hafta 345 TL olan 1,2 kiloluk bebek maması bir hafta içinde yüzde 15,6 zamlanarak 409,5 TL’ye çıktı. Son bir yılda, dana eti yüzde 137, kuzu eti yüzde 111, kuru fasulye yüzde 93, kuru soğan yüzde 92, beyaz peynir yüzde 92, Nohut yüzde 83 zam görmüş. Yeni zamlar kapıda.”
ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA ALIM GÜCÜ DİKKATE ALINMALI
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran Salı günü toplanacak. Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili sürecin insanlarımızın alım gücünü dikkate alacak bir düzlemde yönetilmesi gerekiyor. Asgari ücretin alım gücündeki erimesi artarak devam ediyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının mayıs ayı sonuçlarına göre; Açlık sınırı 11 bin 810 liraya, yoksulluk sınırı ise 31 bin 152 liraya yükseldi. Açlık sınırı altında ücrete mahkum edilen asgari ücretli çalışan emekçilerimizin ekonomik durumlarının yapılacak olan zamla düzeltilmesini istiyoruz. Konunun takipçisi olacağız.”
OKULLARIN “MANEVİ DANIŞMANA” DEĞİL, ÖĞRETMENE İHTİYACI VAR
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan seçimlerin bitmesinin ardından, eğitimde “dindar ve kindar nesil” yetiştirme anlayışı kapsamında çalışmalarına gözle görünür şekilde hız verildiğini belirterek, “Valilik onayı ile İstanbul’un farklı ilçelerinde toplam 238 okul Bilal Erdoğan ile çok  sayıdaki yandaşın yönetiminde yer aldığı TÜGVA’ya tahsis edildi. Eskişehir ve İzmir’de okullara imam ve vaiz gönderilmeye başlandı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir İl Müftülüğü arasında “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)” kapsamında yapılan protokolle, 842 okula, yani İzmir’deki her 3 okuldan 1’ine “manevi danışman” adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve kuran kursu öğreticisi gönderiliyor. Okulların “manevi danışmana” değil, öğretmene ihtiyacı var” diye konuştu.
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı