Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Sarı´ya, ?TRT´de İşlem tamam´ paylaşımından 15 ay hapis

Sarı´ya, ?TRT´de İşlem tamam´ paylaşımından 15 ay hapis

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi sırasında sosyal medya hesabından ?TRT´de işlem tamam´ yazılı darbeyi destekleyici paylaşımından dolayı

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimi sırasında sosyal medya hesabından ?TRT´de işlem tamam´ yazılı darbeyi destekleyici paylaşımından dolayı Erdek Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın yargılamasına Erdek Sulh Ceza Mahkemesi´nde devam edildi. Mahkeme, Sarı´ya 15 ay hapis cezası verdi.
İstinaf verilen cezanın artırılmasını talep etmişti
Hatırlanacağı üzere Erdek Sulh Ceza Mahkemesi 12 Mayıs 2018 tarihinde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya başarısız darbe girişiminin olduğu gece, sosyal medya hesabından yaptığı ?TRT´de işlem tamam´ yazılı paylaşımı nedeniyle 1 yıl hapis cezası vermişti.
Sarı, Erdek Sulh Ceza Mahkemesi´nin 1 yıl hapis cezası kararını İstinaf Mahkemesi´ne temyiz için göndermişti. İstinaf Mahkemesi Erdek Sulh Ceza Mahkemesi´nin Hüseyin Sarı´nın paylaşımlarına yorum yapanlara 25 ay hapis cezası verirken, kendisine 1 yıl ceza verilmesini hukuki bulmayarak yerel mahkemenin kararını tekrar görüşülmek üzere bozmuştu.
Bilindiği gibi Hüseyin Sarı, Erdek´te mülkiyeti belediyeye ait olan ve üzerinde benzinlik bulunan gayrimenkul için ?akaryakıt istasyonu yapılması ve intifa hakkı ihalesi? ile ?akaryakıt istasyonu kiralama ihalesine fesat karıştırma suçu kapsamında Bandırma Ağır Ceza Mahkemesince 1 yıl 15 gün hapis cezası almış ve bu karar Yargıtay 5. Ceza Dairesi´nin 20 Mayıs 2020 tarihli kararıyla onanmış, bir süre sonra da İçişleri Bakanlığı´nca görevinden uzaklaştırılmıştı.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli