Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sarıya hapis şoku: (5+4Yargıtay)

Sarıya hapis şoku: (5+4Yargıtay)

Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sarıya, belediye başkanlığı dönemindeki görevi ihmal, ihaleye fesat karıştırma iddialarına ilişkin yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sarı`ya, belediye başkanlığı dönemindeki görevi ihmal, ihaleye fesat karıştırma iddialarına ilişkin yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 
Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan, Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sarı ve beraberindeki bazı Belediye Meclis üyeleri ile memurlar hakkında süren ceza davası sonuçlandı.
Bandırma ağır Ceza mahkemesinde iki ayrı dosya üzerinde alınan ceza kararında, 221/146 sayılı görevi ihmal davasında Belediye eski Başkanı Hüseyin Sarı, belediye meclis üyeleri B.K., S. Ü., Belediye Yazı İşleri eski Müdürü E.B. ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü G.T. hakkında TCK 37/1 ve 235-2  ve 235-1 hükmüne göre her birine 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi.
Aynı zamanda görülen 211/224 sayılı dosya hükmüne göre de, Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sarı başta olmak üzere Belediye Meclis üyeleri B.K., S.Ü., Belediye Yazı İşleri eski Müdürü E.B. ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü G.T. hakkında TCK 37/1 ve 235 43/1 ve 62 madde uyarınca her birisine 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verildi.
Avukat Gürsoy, karara tepkili
Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi`nin belediyenin eski başkanı Sarı ile iki meclis üyesi ile 2 belediye çalışanı hakkında verdiği hapis kararı sonrası, Bandırma Manşet Gazetesi`ne konuşan davanın Hukuk Müşaviri Avukat Erkut Gürsoy, suç unsuru görülen ceza davası içeriğinin bireyler tarafından tek taraflı gerçekleşmesinin mümkün olmadığını, oysa aynı dava içinde yargılanan taraflardan Petrol Ofisinin beraat ettiğini bu nedenle söz konusu görevi ihmal gerekçesinin oluşamayacağını anlatıp, dava ile ilgili itirazlarını Yargıtay`a göndereceklerini söyledi.
Erdek Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Sarı ile belediye meclis üyeleri B.K., S.Ü., belediye çalışanları E.B., ve G.T. hakkında Bandırma Ağır Ceza Mahkemesinde sürmekte olan iki ayrı görevi ihmal, ihaleye fesat karıştırma ceza davası, Belediyenin eski başkanı Hüseyin Sarı ve beraberindekilerin görevleri süresi içersinde Erdek Garajı içinde yeni Akaryakıt istasyonu kurulmasına ilişkin ihale ile yine Erdek Otogarında bulunan bir iş yerinin kiraya verilmesi hususunda idi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false