Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Şarkı eşliğinde fidan dikim töreni yapıldı

Şarkı eşliğinde fidan dikim töreni yapıldı

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 17 Ağustos tarihinde Ayvalık´ta meydana gelen orman yangınında küle dönen ormanlık araziye fidan dikiminde bulundu.

Orman ve Şu İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 17 Ağustos tarihinde Ayvalık´ta meydana gelen orman yangınında küle dönen ormanlık araziye fidan dikiminde bulundu.
Ayvalık Hakkıbey Yarımadası´nda, 17 Ağustos 2017 tarihinde çıkan yangında zarar gören 20 hektarlık alanda, ağaçlandırılma çalışması başlatıldı.
Kendisini ´Balıkesir´in hizmetkârı ve fahri milletvekili´ kabul ettiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "98 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Gelir getirici fidanlar dikiyoruz. Bugün dikilenlerle 100 milyonuncu fidanın dikilmesinin mutluluğunu yaşayacağız." dedi.
Bazı kesimlerce ortaya atılan, bölgedeki arazinin villa yapımı için yakıldığı iddialarını hatırlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "17 Ağustos´ta bu alan yandığında ben de Ankara´dan kontrol ettim. Çok hızlı bir şekilde 5 dakikada ekipler geldi. 20 hektar alan yandı. Aslında 20 hektar büyük bir alan değil ama yüreğimizi yaktığı için büyük. Hemen gerekli çalışmaları yapın dedik. Sanatçı Haluk Levent kardeşim ziyarete geldi ´Beraber dikelim´ dedi. Ben de çok mutlu oldum. Böyle değerli sanatçıların bilgi vermesi, kamuoyunu şuurlandırması çok faydalı." diye konuştu.
Şarkıcı Haluk Levent ise, "Orman Bakanımızın yanına gittim, kendileri de böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Hatta şöyle bir konu geçti. ´Ben bir şiir yazayım, sen de beste yaparsın.´ Ben her orman için bir şiir yazılsın, yüzlerce beste yapmaya hazırım. Söz veriyorum. Bir şiir verdi sayın bakanımız; ben onu şarkı haline getirdim." dedi.
Konuşmaların ardından Haluk Levent, Bakan Eroğlu´nun sözlerini yazdığı, kendisinin de bestelediği ´Ayvalık Bizim´ adlı şarkıyı söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, Vali Yazıcı, Sanatçı Haluk Levent ve beraberindekiler şarkı eşliğinde, birlikte fidan dikti.
Tören sonunda Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Haluk Levent´e çevreci beratı, ahşaptan yapılmış gitar, yine ahşap işlemeli birlikte resimlerinin bulunduğu bir resimlik hediye etti.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli