Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Sattığı evinin parasını dolandırıcılara kaptırdı polis parayı kurtardı

Sattığı evinin parasını dolandırıcılara kaptırdı polis parayı kurtardı

Ayvalık ilçesinde kendini polis olarak tanıtan kişilere 53 bin 750 dolar veren yaşlı adam, dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu.

Ayvalık ilçesinde kendini polis olarak tanıtan kişilere 53 bin 750 dolar veren yaşlı adam, dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu.
Edinilen bilgiye göre; Ayvalık ilçesi Namık Kemal Mahallesi´nde yaşayan 87 yaşındaki M.Y.Ö., evini satıp paraları dolandırıcılara teslim etmeden önce Ayvalık Asayiş Grup Amirliği´ne müracaat etti.
Polisteki ifadesinde, ev telefonundan arayan kişilerin kendini emniyet görevlisi olarak tanıttığını anlatan M.Y.Ö., "Benim terörle bağlantım olduğunu söylediler. Benim üzerime satışlar yapılmış. ´Devlet olarak mal varlığınıza el koyuyoruz´ dediler. Ben de hiç kimseyle bir bağlantım olmadığını söyledim. Neyim varsa hepsini anlattım. Bilgilerimizi nereden aldılar bilemiyorum. Evimin terör örgütlerinin eline geçeceğini anlattılar. Ne yapıp edip evi satmamı ve parayı kendilerine vermemi istediler. Beni çok korkuttular. Kimseye haber verme dediler." dedi.
Telefonla arayan kişilerin para istediğini söyleyen M.Y.Ö., İstanbul´daki evini değerinin altında bir fiyat olan 53 bin 750 dolara elden çıkardığını anlattı.
M.Y.Ö. şüphelilere parayı teslim etmek üzere ikametinden ayrılarak, Urfa ilinden 01....plakalı otomobil ile gelen 2 şüpheli, yaya olarak 15 Eylül Caddesi üzerinde elinde para poşeti ile yürürken müştekiye yaklaşıp para poşetini aldıktan sonra çevrede takipte bulunan Ayvalık Asayiş Grup Amirliği ekiplerince kovalamaca sonrası 2 şüpheli de yakalandı. Geniş kapsamlı olarak yürütülen soruşturma sonucunda Urfa ili Akçakale ilçesinden olayı organize eden 3 şüpheli daha tespit edildi. Adli mercilere sevk edilen A.A., F.Ö. ve M.B. adlı 3 şüpheli de tutuklanarak cezaevine teslim edildi. A.A. ve K.T. adlı 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli