Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Savaştepe kuzenler cinayeti davası yine ertelendi

Savaştepe kuzenler cinayeti davası yine ertelendi

Savaştepe İlçesi´nde 14 yıl önce evden ayrılan, 44 gün sonra da cesetleri bulunan kuzenler Büşra Karabacak (10) ve Tuğçe Yıldırım´ın (10) bugün görülmeye başlanan davaları 29 Nisan´a ertelendi.

Savaştepe İlçesi´nde 14 yıl önce evden ayrılan, 44 gün sonra da cesetleri bulunan kuzenler Büşra Karabacak (10) ve Tuğçe Yıldırım´ın (10) bugün görülmeye başlanan davaları 29 Nisan´a ertelendi. Dava avukatı İbrahim Erenci, ?Adli Tıp Kurumu özelleştirilmelidir? dedi.
Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi´nde en son 5 Kasım 2019 tarihinde görülen kuzenler cinayeti davası bugüne ertelenmişti. Dava öncesi konuşan avukat İbrahim Erenci, ?Davanın bugün 4. duruşmasına giriyoruz. Mahkeme tarafından atanan bilirkişi heyeti rapor bize göre objektif kriterler gözetilerek hazırlanmış bir rapor değildir. Rapora itiraz edeceğiz. İtiraz nedenimiz ise Adli Tıp Kurumu 5. İhtisas Kurulu´nun raporu ile hazırlanmış olan rapor bir husus hariç neredeyse tamamen paralellik göstermiştir. Adli Tıp Kurumu 5. İhtisas Kurulu´nun kararlarını kaleme alan kişi ile mahkeme tarafından atanan bilirkişi heyetinin içindeki 2 kişinin yakın arkadaş oldukları ve birlikte bilimsel makaleler hazırladıklarını biz resmi belgelerle mahkemeye sunduk, sunacağız, bunu da anlatacağız. 5. İhtisas Kurulu´nun vermiş olduğu kararın aksine bir karar vermelerini zaten beklemiyorduk, bu konuda yanılmadık. Söylemek istediğim ciddi bir husus var, bu hususun ciddi bir şekilde değerlendirilmesini talep ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Adalet Bakanına sesleniyorum. Adli Tıp Kurumu şu anda birçok davada adeta hasım durumundadır. Dolayısıyla Adli Tıp Kurumu´nun hem adalet dağıtan mahkemelerimizin Adalet Bakanlığı´na, hem de Adli Tıp Kurumu´nun Adalet Bakanlığı´na bağlı olması aslında paradoksun kendisidir. Adı üzerinde Adli Tıp Kurumu Sağlık Bakanlığı´na bağlı olmalıdır. Bana göre dünyada birçok örneği de mevcuttur, bunu mutlaka incelemişlerdir. Adli Tıp Kurumu özelleştirilmelidir. Savcılığın görevlendirilmesiyle alınmış bir rapor olmasına rağmen ve bu rapor bizzat şahısları işaret etmiş olmasına rağmen verilmiş olan hatalı raporda ısrar nedeniyle şahıslar ellerini kolları sallayarak geziyorlar. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir? dedi.
Tuğçe Yıldırım´ın annesi Ayşe Yıldırım yaptığı açıklamada, adli tıbbın verdiği ilk raporun şüpheli olduğunu öne sürerken, Büşra Karabacak´ın annesi Hanife Karabacak, devletin çocuklarına sahip çıkmasını istedi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false