Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Savcıları milletin malına sahip çıkmaya davet etti

Savcıları milletin malına sahip çıkmaya davet etti

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, belediyelerdeki yolsuzluklarla ilgili yaptığı açıklamada, ?belediyelerin yolsuzlukları İçişleri Bakanlığı tarafından sümen altı yapılmaktadır? dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, belediyelerdeki yolsuzluklarla ilgili yaptığı açıklamada, ?belediyelerin yolsuzlukları İçişleri Bakanlığı tarafından sümen altı yapılmaktadır? dedi.
Havutça, açıklamasında, ?bazı belediyelerde 10 milyon liraya yapılması gereken hizmetin birileri para kazansın diye 110 milyon liraya yapıldığını, ama ne bakanlığın nede savcılığın bu konuda harekete geçmediğini? ileri sürdü.
CHP´li Havutça yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Edirne Belediyesi´nin 10 milyon liraya yaptırdığı çöp arıtma tesisini Çorum Belediyesi´nin 70 milyon liraya, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin 85 milyon liraya, Manisa Büyükşehir Belediyesi´nin 110 milyon liraya yaptırmış olması, ülkenin kaynaklarının bu belediyelerce birilerine peşkeş çekildiğini net bir şekilde göstermektedir. Maliye Bakanlığı Hazinede para kalmadığı için Motorlu Taşıtlar Vergisini % 25, yüzde 50 oranında arttırıyor. KDV´yi arttırıyor. Avrasya Tüneli, Marmaray ve Osmangazi Köprüsü gibi köprülere verilen hazine garantisi ve şehir hastanelerine ödenecek kiralar bütçe açığının % 10´unu oluşturuyor. Vatandaşa yük üstüne yük bindiriyor. Buda yetmezmiş gibi 10 milyon liraya yapılması gereken bir tesis 110 milyon liraya yapılıyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan´ın, Türkiye´nin en çok satan gazetelerin birinde yayınlanan röportajında bunları net bir şekilde ifade etmesi üzerine İçişleri Bakanlığı´nın harekete geçmesini beklerdik. Ama görüyoruz ki İçişleri Bakanlığı 20´ye yakın CHP´li belediyeye müfettiş göndererek yaptığı denetimlerle kendi belediyelerindeki yolsuzlukları sümen altı yapmaktadır. AKP´li belediyelerin yaptığı ihaleler için ödedikleri yüksek maliyetlerin kimlere ne şekilde aktarıldığının neden araştırılmadığı, AKP´li belediyelerin kaynaklarını hoyratça dağıtılmasının sorgulanmaması, ülke yönetiminin gösterdiği çifte standarttı ortaya koymaktadır. Madem yürütmede çifte standart var, neden yargı harekete geçmiyor? Neden savcılar bu suç niteliğindeki ihaleleri araştırmıyor? Diye sormanın anlamsız olduğu ise bağımlı yargımızdan kaynaklanmaktadır. Aynı tesislerin 10 katı yüksek paralara mal olmasının mutlaka incelenmesi gerekiyor. Bu millettin maaşını ödediği savcıların milletin malına sahip çıkması adına gereken işlemi yapmalarının boyunlarının borcudur.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli