Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SBSyi kaçıranlar için önerge

SBSyi kaçıranlar için önerge

CHP Milletvekili Gümüşden, SBSnin başvuru tarihini kaçıranlar için önerge geldi.

CHP Milletvekili Gümüş`den, SBS`nin başvuru tarihini kaçıranlar için önerge geldi.
CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığı`na iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesinde ortaöğretime geçiş için yapılan Seviye Belirleme Sınavı`nın duyuruları ve son başvuru tarihlerine ilişkin kimi öğrenci velilerinin şikâyetlerini ve çözüm önerilerini gündeme getirdi.
2013 yılı Ortaöğretime geçiş için yapılacak Seviye Belirleme Sınavı için son başvuru ve para yatırma tarihi olan 22 Mart 2013 tarihine kadar başvurusunu yapamamış, ancak sınava girmek isteyen öğrencilerin söz konusu olduğunu ifade eden Gümüş, 8. sınıf ilköğretim öğrencileri velilerinin sınav başvuru tarihinin yeteri kadar duyurulmadığı yönünde şikâyetlerinin söz konusu olduğunu açıkladı.
Kimi okullarda sınav son başvuru tarihinin, ilköğretim öğrencilerine sadece sözlü olarak duyurulduğunu ve velilere herhangi bir yazılı bildirim yapılmadığını belirten Gümüş, sınav başvurusunu kaçıranlara ikinci bir başvuru şansı tanınması gerektiği üzerine durdu.
CHP Milletvekili Gümüş, önergesinde Bakan Avcı`ya şu soruları yöneltti. "Çocukların geleceğini belirleyecek öneme sahip söz konusu Seviye Belirleme Sınav`ının son başvuru tarihini çeşitli nedenlerle kaçırmış olan öğrenci ve veliler için başvuru tarihini uzatmayı düşünüyor musunuz? Sınavların son başvuru tarihleri için velilerin bilgilendirilmesi sisteminiz nedir? Bu tür kritik başvuru tarihlerinin, ilköğretim öğrencilerine sözlü olarak iletilmesi size göre yeterli midir? Bu tür kritik başvuru tarihlerinin, yazılı bildirim yoluyla velilere ulaştırılması yönünde bir uygulamanız var mıdır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı