Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Seçimde tek liste

Seçimde tek liste

Bandırma Kızılay şubesinde yine Halil Özümüt dönemi

Türkiye Kızılay Derneği Bandırma Şubesi’nin olağan genel kurulunda yönetim kuruluna yeniden Halil Özümüt seçildi.
174 üyeden 87’sinin katılımıyla başlayan genel kurul, Çetin Sever’in divan başkanlığı, Adnan Erdan ve Ramazan Muslubaş’ın başkan yardımcılıkları, Mehmet Hazer’in yazmanlığında yapıldı.
Yönetim kurulu için yapılan seçime Halil Özümüt’ün başkanlığındaki tek liste katıldı. Gizli oyla gerçekleşen seçimde yönetim kurulu üyeliklerine Halil Özümüt, Bekir Fatih Tanbatar, Ersel Alkay, Halife Kara, İsmail Özgür, Mehmet Batur ve Mesut Tatlıdil seçildiler.
Denetim kurulunda Haldun Man ve Mehmet Doğan, genel merkez delegeliklerine ise Hailfe Kara, Mehmet Batur ve Mehmet Doğan getirildiler.
Genel kurulda, şubenin başkanlık görevini 44 yıl sürdüren ve Genel Merkez yönetimlerinde de görev yapan İrfan Mehmet Özümüt ile derneğe ayni bağışlarda bulunan Gürel Soylu, Adnan Turan, Abdülbaki Erdem, Ali Özümüt ve Vahit Atçı’ya plâketler, gayrimenkul bağışı yapan Yılmaz Genç’e ise Kızılay Genel Merkezi tarafından gönderilen bronz madalya verildi. Yönetim kurulunda 9 yıl görev yürüten Necati Sarı da plâket aldı.
HALİL ÖZÜMÜT KÜRSÜDE
Genel kurulun açış konuşmasını yapan Kızılay Bandırma Şube Başkanı Halil Özümüt, şunları söyledi:
“2019 yılının şubat ayında, onursal başkanımız İrfan Mehmet Özümüt’ten devir alıp çıktığımız bu yolda bayrağı hiç bırakmadan yukarılara taşımak için canla başla koşturduk. Tüm dünyayı saran Covid-19 salgını, 11 Mart 2020’de, ülkemizde de görüldü. Bu durum hem ülkemiz, hem de tüm ülkeler için hiç beklenmedik bir tecrübeydi. Bu süreçte öğrenci yurdu hizmetimize 1,5 yıl ara vermek zorunda kaldık. Kapalı olduğumuz dönemde personelimizi, kendi bütçemiz ve devletimizin desteğiyle mağdur etmemeye çalışarak bu süreci atlattık. Göreve geldiğimiz ilk yıl, şu anda içinde bulunduğumuz yurt binamızın çatısını yaparak işe başladık. Daha önce atermit olan çatımız eskimiş ve özelliğini yitirmişti. Çatı sökülerek kiremit olarak yeniden yaptırıldı. Hemen ardından bağışçımız Emine Tamer’e ait tek katılı ev yıkılarak 5 katlı dört adet 1+1 daire ve 1 dükkân olarak ihaleye çıkarılıp, şubemize kira geliri getiren toplam 5 gayrimenkul kazandırıldı.
İçişleri Bakanlığı’nın emriyle kurulan Vefa Destek Grubu’nda Belediye, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Marmara Birlik ve bağışçılarımızın destekleriyle binlerce
koli yapılıp pandemide işleri bozulan ya da mağdur olan vatandaşlarımızın evlerine teslim edildi. 2020 yılının sonunda bitecek umuduyla baktığımız Covid-19 salgını ne yazık ki hâlâ sürüyor. Bu süreçte yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte belki de 10 yıllık tecrübeyi elde ettik. Covid-19 sonrası öğrenci yurdumuz 4 Ekim 2021’de açılmış olup, 178 ful kapasite ile sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de dahil olmak üzere hizmet vermektedir. Yurdumuz, kamu yararına çalışan bir dernek statüsünde olduğundan barınan her öğrenci için devletimiz tarafından aylık toplam 850 lira barınma ve beslenme desteği verilmektedir.
Halen yılın 365 günü aşevi hizmetimiz sürmektedir. Şu anda 29 ailede, 42 gerçek ihtiyaç sahibine sıcak yemek servisi yapıyoruz.
Bandırma Kızılay Şubemizin gelir kaynakları bağışlar, öğrenci yurdu gelirleri, kira ve icar gelirleri olup, bunların dışında hiçbir yerden destek almayarak kendi kendimize yetiyoruz.
Merkezimizce yapılan performans değerlendirmesi sonucunda yaklaşık 280 şube arasında birçok il ve ilçe şubelerimizi geride bırakarak Türkiye 7’si olduk. Bu gurur tüm bağışçılarımızın, üyelerimizin ve personelimizin sayesindedir. Sizlerin huzurunda herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Bandırma Kızılay Şubesi+Aşevi ve Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdu faaliyetlerimizi 15 kişilik personel kadrosu ile sürdürüyoruz.
3 yıllık dönem içinde hiçbir çıkar gözetmeden, sizlerin de destekleri ile gerçekleştirdiğimiz maddi-manevi hizmetlerin ışığında bugünkü kongremizde sizlerden bir dönem daha yetki istiyoruz. Önümüzdeki 3 yıllık dönemde kimsenin hastalanmadığı, salgın hastalıkların son bulduğu, doğal afetlerin yaşanmadığı, insanlarımızın her alanda mutlu, huzurlu ve sağlıklı olduğu günler diliyoruz.”
Ardından yönetim kurulunun çalışma raporu okundu. Ayrıntılı hazırlanan raporda, Kızılay Bandırma Şubesi’nin, 2001 yılından bu yana 1500 çocuğu sünnet ettirdiği, 3 yıllık süre içinde, Bandırma’da 9439 kişiden kan bağışı alındığı, halen 174 kişi kapasiteli yüksek öğrenim kız öğrenci yurdunda 174 öğrencinin kaldığı, aşevi hizmetinden, 31 ailede 53 kişiye günde üç öğün yemek verildiği bildirildi.
MİLLETVEKİLİ CANBEY KONUŞUYOR
AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, konuşmasında, Halil Özümüt’ün başkanlığındaki şube yönetim kurulunu başarılı çalışmaları için kutlayarak, “Ortada yardım, dayanışma varsa orada gönüllülük de vardır. Bu yardımlaşma de dayanışma Türk Milleti’nin en önemli özelliğidir. Kızılay, hepimizin gözbebeği bir kurumdur. Kızılay’ımızı her çeşit tartışmalar ve polemiklerden uzak tutmalıyız” dedi.
BAŞKAN TOSUN KÜRSÜDE
Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da konuşmasında, Kızılay Bandırma Şubesi’nin başarılı çalışmalarını takdirle karşıladığını belirtti. Kızılay’ın her zaman “kara gün dostu” olduğuna işaret eden Tosun, “Kızılay, son olarak da kanser hastası olan belediye meclis üyemiz Hüseyin Koçyiğit için kök hücre bağışı kampanyası yapmış, bu arkadaşımıza uygun bulunan donörle ilik nakli gerçekleştirilmiştir. İnanıyorum ki bu arkadaşımız, önümüzdeki dönemde yeniden aramızda olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
Kızılay Bandırma Şubesi genel kuruluna AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık birer kutlama mesajı gönderdiler.
Genel kurula Kızılay Erdek Şube Başkanı Mustafa Kırgöz de katıldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Seçimde liste
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı