Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Seçimden sonra emeklilere müjdeli haberler yolda

Seçimden sonra emeklilere müjdeli haberler yolda

Hükümet, emeklileri rahatlatmak için 7 Haziran seçimleri öncesinde hayata geçirdiği düzenlemeleri, seçimden sonra da devam ettirecek.

Hükümet, emeklileri rahatlatmak için 7 Haziran seçimleri öncesinde hayata geçirdiği düzenlemeleri, seçimden sonra da devam ettirecek.
Seçimden sonra emekliler için önemli düzenlemeler hayata geçirilecek. Yeni Meclis´in açılmasıyla, emeklilerin hem gelirini hem de sosyal haklarını artıracak yeni düzenlemeler için düğmeye basılacak. Seçimden sonra yapılacak ilk işlerden biri, 100 liralık ekstra zammın, bundan yararlanmayan emeklilere de verilmesi olacak. Ancak emekliler için yapılacaklar bu zamla sınırlı kalmayacak. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bunun sinyalini, "Türkiye´nin gelir dağılımının düzelmesi ve daha dengeli bir sosyal yapının oluşması için emeklilere dönük her türlü çalışmaya dikkatle bakıyoruz. Bu sadece maaş artışı şeklinde değil. Emeklilerimizin ev sahibi olması, TOKİ´nin birtakım çalışması ve başka mekanizmalar konusunda ne yapabileceksek, bu konularda elimizden gelenin maksimumunu..." sözleriyle verdi. Seçim sonrasında emekliler için hayata geçirilecek düzenlemelerin neler olacağı,Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanacak.
Pakette neler var?
AK Parti´nin hazırladığı sosyal paketin Salı günü açıklanması bekleniyor. Hem 100 liralık ekstra zammın detayları, hem de emeklilere yönelik diğer yeni düzenlemeler paketin açıklanmasıyla ortaya çıkacak. Emeklilere intibak, promosyon, faizsiz kredi, ticari faaliyette bulunanlardan yapılan Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisinin kaldırılması gibi pek çok konuda çalışma yapılmıştı. Bu konulardan hangilerinin pakette yer alacağı merakla bekleniyor. Ayrıca paketten emeklilere ev ve tatil müjdesi gibi imkanların çıkacağı da konuşuluyor.
Gündemdeki konular
100 liralık seyyanen zamdan tüm emeklilerin yararlanması.
2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak.
Emeklilere maaşlarını aldıkları bankaların promosyon ödemesi.
TOKİ´den ev imkanının sağlanması.
İndirimli tatil imkanı. Özellikle emeklilerin kamu tesislerinden indirimli yararlanma imkanı üzerinde duruluyor.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam sisteminin değişmesi.
Maaşlar hesapta
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine erken maaş ödemeleri başladı. SSK işçi ve tarım emeklilerinin aylıkları, tahsis numarasının son rakamı 9 olanlara önceki gün yatırıldı. 5 ve 7 olanlara dün ödeme yapılırken, 3, 4 ve 1 olanlara 21 Eylül´de, 2 ve 8 olanlara 22 Eylül´de, 0 ve 6 olanlara da 23 Eylül´de ödenecek. 4B Bağ-Kur esnaf ve tarım emeklisinin aylıkları 22 Eylül´de, 4C Emekli Sandığı emeklisinin aylıkları ödeme günü 1, 2 ve 3 Ekim´de olanlar 21 Eylül´de, 4 ve 5 Ekim´de olanlar ise 22 Eylül´de maaşlarını alacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli