Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Seçmen bilgi kağıtları muhtarlıklarca dağıtılıyor

Seçmen bilgi kağıtları muhtarlıklarca dağıtılıyor

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için, seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için, seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, sandık atama işlemi ile nerede oy vereceğinin belirlenmesinden sonra ilçe seçim kurullarınca, her seçmen için hangi seçim çevresi ve bölgesinde, kaç numaralı sandıkta oy vereceğini gösterir belge (seçmen bilgi kağıdı) dünden itibaren muhtarlıklarda dağıtılmaya başlandı. 

Oy kullanacak vatandaşlar ise, bu süre zarfında oy kullanacakları yerlerin yazılı olduğu seçmen bilgi kağıtlarını mahalle muhtarlıklarından alabilecekler.
Oy kullanacak seçmenlere bilgilendirmelerde bulunan Muhtar Aydın, ´´Seçmen bilgi kağıtları, 4 Mart 2019 Pazartesi gününden itibaren muhtarlıklar tarafından verilmeye başlandı. 24 Mart 2019 tarihine kadar muhtarlıklarda dağıtım yapacağız.
Seçmen kağıdı olmayanlar, alamayanlar YSK´nın internet sitesinden (ysk.gov.tr) okul ve sandığını öğrenebilir. Oy kullanacağı yeri öğrenen vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile oy kullanabilirler.´´ diye konuştu.
Seçmen listelerinin oy kullanmak için gerekli bir belge olmadığını hatırlatan Aydın, ´´Vatandaşlarımız seçmen bilgi kağıdı yok diye oy kullanamama endişesi taşımasın. Seçmen bilgi kağıdı oy kullanmak için gerekli bir belge değildir, sadece oy kullanılacak yeri ve adresi öğrenmek için kullanılan bir belgedir. Seçmen bilgi kağıdı olmadan da YSK´dan adresi öğrenip oy kullanmaya gidebilirler.´´ dedi.
Zeytinli Mahallesi´nde 1.497 seçmen bulunduğunu hatırlatan Aydın, devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen seçimler öncesi, bazı muhtar arkadaşlarımız seçmen bilgi kağıtlarını ev ev dolaşarak dağıtmaya çalıştı. Ancak seçmenlerin evde bulunmaması halinde seçmen bilgi kağıtları bu kez posta kutuları veya kapılara bırakıldı. Bu dağıtım sisteminde kapılara bırakılan seçmen bilgi kağıtlarının çoğunun seçmenlerin ellerine geçmediği yönünde şikayetlerin yapıldığını biliyorum. Seçmenlerimizin olası bir sorun yaşamaması için en doğru olan muhtarlıklara gelerek seçmen bilgi kağıtlarını almalarıdır.?
Son olarak yerel seçimlerde tüm siyasi parti adaylarına ve muhtar adaylarına başarılar dileyen Aydın, ´´Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı olarak yerel seçimlerin vatanımıza, milletimize, Balıkesir´imize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yerel seçimlerde tüm siyasi partilerin belediye başkanı adaylarına, meclis üyesi adaylarına ve muhtar adaylarına başarılar diliyorum.´´ diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı