Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Seçmen listeleri askıda

Seçmen listeleri askıda

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimleri için seçmen listeleri askıya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin takvimine göre, seçmen listeleri dün itibarıyla muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. 

20 Mart- 2 Nisan arasında askıda kalacak olan seçmen listelerinde isimlerini bulamayan vatandaşlar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuracak. Askı listeleri 2 Nisan'da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek. Depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yapmıştı. Bu işlemleri henüz yapmayanlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.  

Listelerin 12 gün süreyle askıda kalacağını ve listelerde isimlerini bulamayan vatandaşların ilk olarak Erdek Nüfus Müdürlüğü´ne başvurması gerektiğini belirten Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, “Listeler 20 Mart Pazartesi günü askıya çıkarıldı, 2 Nisan Pazar günü saat 17.00 de askıdan indirilerek güncellenecektir. Seçmenlerimizin bu  süre zarfında muhtarlık bölgelerine gidip, listelerde isimlerinin olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmekte olup, çeşitli nedenlerle isimleri bulunmayan, yanlış yazılan ya da yerleşim yeri başka muhtarlık bölgesinde bulunup da kendi muhtarlık bölgesinde oy kullanmak isteyen seçmenlerimizin önce ilgili nüfus müdürlüğüne yerleşim yeri kayıtlarını yaptırmaları, oradan aldıkları belgeyi İlçe Seçim Kurulu’na vermeleri gerekmektedir. Aksi halde oy kullanma hakkına sahip oldukları halde oylarını kullanamayacaklardır." dedi. 



Anahtar Kelimeler: Seçmen listeleri askıda
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı