Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sedat Önder, ADD Başkanlığını bıraktı

Sedat Önder, ADD Başkanlığını bıraktı

Eczacı Sedat Önder, yıllardır yürüttüğü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şube Başkanlığı görevinden istifa etti.

Eczacı Sedat Önder, yıllardır yürüttüğü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şube Başkanlığı görevinden istifa etti. 1993 yılında kurulan ADD Erdek Şubesi`nin kurucuları arasında yer alıp, yönetim kurullarında en uzun süre çalışan yönetici olduğunun altını çizen Önder, yönetim kurullarında iki dönem başkan yardımcılığı, üç dönem başkanlık yaptığını vurgularken, şunları söyledi: "ADD yönetimlerinde ayrıca çeşitli görevler üstlendim. Yönetim kurullarında en uzun süre görev yapan bir yönetici olmaktan mutluluk ve onur duyuyorum. Atatürkçü düşünceyi gerek iş ve gerekse özel yaşamım boyunca ilke edindim. Başkanlık görevimi bırakırken, şimdiye dek yönetim kurullarında birlikte çalışarak, deneyimlerinden yararlandığım tüm arkadaşlarıma, bana her zaman destek veren üyelerimize teşekkür ediyorum. Derneğimize desteğimi bundan sonra da sade bir üye olarak sürdüreceğim."
Erdek`te artık akıl ve akademik düşünce egemen olmalı
Bir Erdek damadı olarak yıllardır yaşadığı Erdek`i çok sevdiğinin altını çizerken, ilçedeki kısır politik çekişmelerin, ilçenin gelişmesinin önünde en büyük engeli oluşturduğuna işaret eden Önder, şu değerlendirmede bulundu: "Artık Erdek`te dedikodu sohbetleri, yerini birlik ve dayanışmaya, akıl ve akademik tartışmalara bırakmalı. Erdek halkının yıllardır birbirini hırpalayarak yaşaması beni rahatsız ediyor. Aslında Erdek`in kısıtlı bile olsa kendi dinamikleri ve enerjisi var. Bunları bir an önce harekete geçirmeliyiz." Erdek halkının da artık sivil toplum örgütleri aracılığıyla siyasete yön vermesi gerektiğine dikkati çeken Önder, "Karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak" şeklindeki sözün önemini vurgularken, "Halkın istemediği hiçbir şey gerçekleştirilemez" dedi.
"Güzelliğin Özel Erdek"e övgü"
Bandırmalı Gazeteciler Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen tarafından kaleme alınan "Güzelliğin Özel Erdek" isimli kitabı da çok beğendiğini belirten Önder, şunları söyledi: "Çok başarılı bu çalışmayı gerçekleştirerek Erdek`e armağan eden bu gazeteci arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu çeşit çalışmaları gerçekleştiren kişilerin de desteklenerek, onurlandırılmaları gerektiğine inanıyorum. Bandırma ve Erdekli gazetecilerin, yöremizin sorunlarına sahip çıkarak, çözüm yolları öneren yazılarını da memnuniyetle karşılıyorum."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı