Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sedat Pekel Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı

Sedat Pekel Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı

Bandırmanın CHPli Belediye Başkanı Sedat Pekel, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını yayımladığı mesajla kutladı.

Bandırma`nın CHP`li Belediye Başkanı Sedat Pekel, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını yayımladığı mesajla kutladı.
Mesajına, "Toplum olarak bizi birbirimize bağlayan, bir araya getiren önemli değerlerimiz var. Toplanma, bir araya gelme yeri anlamına gelen camiler de bu konuda son derece önemli bir yer tutuyor" diyerek başlayan CHP Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: "Camiler tek bir safta omuz omuza, diz dize durduğumuz, birlik ve bütünlüğümüzü güçlendirdiğimiz kutsal mekanlardır. Dünya hayatının tüm karmaşasından kurtularak, yüce yaratıcının huzurunda, kulluk ve teslimiyetle ruhumuzu arındırma ortamıdır. Camiler, birbirimizle ortak bir yerde buluştuğumuz, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı, birbirimize olan sevgimizi güçlendirdiğimiz güzellikler diyarıdır. Camiler, içinde başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel bir huzur ve haz kaynağıdır. Bir mabettir camiler. Ama aynı zamanda toplum olarak birbirimize sıkıca bağlanmanın, bir arada kenetlenmenin en önemli kaynağıdır."
Başkan Pekel, Atatürk`ün, Balıkesir Hutbesinde yaptığı "Efendiler! Camiler birbirimizin yüzüne bakmaksızın yatıp kalkmak için yapılmamıştır. Camiler, söylenenleri dinleme ve ibadet ile beraber din ve dünya için neler yapılması lazım geldiğini düşünmek, yani birbirimizin görüş ve düşüncelerini almak için yapılmıştır." açıklamasını mesajında yer verdi.
Pekel, "Bu duygu ve düşüncelerle başta kentimizde görev yapan çok değerli din görevlilerimiz olmak üzere, bu yüce mesleğin tüm mensuplarının haftasını kutluyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftası`nın hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli