Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Şefik Koman anıldı

Şefik Koman anıldı

Köy Enstitüleri mezunu öğretmen, şair ve yazar Şefik Koman, aramızdan ayrılışının birinci yılında, Bandırma mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

Köy Enstitüleri mezunu öğretmen, şair ve yazar Şefik Koman, aramızdan ayrılışının birinci yılında, Bandırma mezarlığındaki mezarı başında anıldı.
Koman´ı anma törenine Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Metin Ok, CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Şube Başkanı Serdar Polat, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikaları başkan ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kızları Canfeda İl ve Seda Akar ile sevenleri katıldılar.
Katılımcılar, Şefik Koman´ın kişiliğini dile getiren konuşmalar yaptılar.
ŞEFİK KOMAN KİMDİR
Şefik Koman, 1932 yılında, Manyas Çavuşköy´de doğdu.
İnşaat ustası bir babanın oğlu Koman, biri kız, üç kardeşin en küçüğüdür. Babasının ismi Mustafa, annesinin ise Emine´dir.
Köylerindeki okul, öğretmenin askere gitmesiyle kapanınca babası, ilkokul 3´e kadar okuyan büyük oğlu Tevfik´in öğrenimi için evini Manyas ilçe merkezine taşıdı. Şefik Koman da buna paralel şekilde ilkokula Manyas´ta başlayıp, bu ilçede bitirdi. İlkokulun ardından Savaştepe Köy Enstitüsü´ne giren Koman, 1952 yılında emekli oldu. Sırasıyla 3 yıl Siirt´te, 18 yıl da Balıkesir´in çeşitli ilçe ve köylerinde çalıştı. 1975 yılında, kendi isteğiyle Bandırma merkezden, İstanbul´a atandı. Şişli ve Eyüp ilçelerinde 7 yıl çalıştıktan sonra son olarak görev yaptığı Fatih Aksaray Oruç Gazi İlkokulu´ndan, 26 Şubat 1982´de emekliye ayrıldı. Bir süre İstanbul´da oturan Şefik Koman, daha sonra 1990 yılında Bandırma´ya yerleşerek, Levent Mahallesi´nde oturdu.
Canfeda İl ve Seda Akar isimli iki kızı, Barış İl, Burçin İl ve Semih Akar isimli üç torunu bulunan Koman´ın, ?Başınızı Eğmeyin? isimli şiir, Köy Enstitüsü anılarından oluşan ?Biz Bu Toprağın Çocuklarıyız? isimli kitapları yayınlandı.
Koman´ın, Bandırma´da yayın yapan GERÇEK gazetesinde ve ?Bandırma Manşet? internet haber sitesinde köşe yazıları ve şiirleri de yer aldı.
Haber Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Şefik Koman anıldı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı