Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SEGE sonuçları açıklandı

SEGE sonuçları açıklandı

Bandırma ve Erdek, sosyo-ekonomik gelişme açısından "ikinci kademe"de

Ülkemizdeki 970 ilçenin "Sosyo-Ekonomik Gelişmiş Sıralaması(SEGE)" sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre Bandırma, Balıkesir´in en gelişmiş ilçesi olmasına karşın ülke sıralamasında 96´ıncı olabildi. Balıkesir´den Ayvalık, ülke sıralamasında 98´inci, Edremit 105´inci, Karesi 129´uncu, Altıeylül 162´inci, Erdek 224´üncü, Gönen ise 265´inci sırada, "İkinci kademe"de yer aldı.
İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması´na, "Birinci Kademe Gelişmiş İlçeler" kategorisine Balıkesir´den hiçbir ilçe giremedi. Bu kategoride ilk 10 ilçe sıralamasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Gaziantep´in ilçeleri bulunuyor. Yine Çanakkale merkezi de, "Birinci Kademe Gelişmiş İlçeler" arasında yer aldı.
Balıkesir iline bağlı Bandırma, Ayvalık, Edremit, Karesi, Altıeylül, Burhaniye ve Erdek ilçeleri "İkinci kademe ilçeler" olurken, Susurluk, Gönen, Marmara, Gömeç, Bigadiç ve Manyas ilçeleri ise "Üçüncü Kademe İlçeler" arasında yer bulabildi.
Balıkesir´in Dursunbey, Sındırgı, Havran ve Kepsut "dördüncü kademe", İvrindi ve Balya ise "beşinci kademe" ilçe konumunda belirlendiler.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: SEGE sonuçları açıklandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli