Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Şehidimiz son yolculuğa dualarla uğurlandı

Şehidimiz son yolculuğa dualarla uğurlandı

.

Hakkari´nin Çukurca İlçesi Uzundere Köyü Harkabirim Tepe Üs Bölgesinden inen askeri araçlara yönelik olarak Dolabaren Tepe mevkiinden bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan roketli saldırı sonucu Şehit olan Piyade Er Orhan Faruk Baytekin dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş katıldıkları cenaze töreninde Şehit Piyade Er Orhan Faruk Baytekin´in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek sabırlar diledi.

Şehit Orhan Faruk Baytekin´in Türk bayrağına sarılı naaşı, Karesi ilçesine bağlı Toygar Mahallesindeki baba evinde helallik alınmasının ardından Zağnos Paşa Camisi´ne götürüldü. Şehit Piyade Er Orhan Faruk Baytekin´in naaşı kılınan cenaze namazının ardından dualar ve tekbirler eşliğinde Balıkesir Şehitliğine defnedildi.

Vali Ersin Yazıcı, defin işlemlerinin ardından Şehit babasına Türk bayrağı ve Şehidimizin fotoğrafını verdi.
Vali Yazıcı, bayrağı şehidin hatırası olarak hediye ettiklerini dile getirerek, öpüp başının üstüne koyduğu bayrağı şehidin babasına verdi. Şehit babası Zeki Baytekin de bayrağı öpüp, başının üstüne koyarak teslim aldı.

Cenaze töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, Devletin en tepesinden en alttaki görevlisine kadar tek vücut olacaklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Tek olacağız birlikte olacağız, yolumuza devam edeceğiz. Kimse de bizi yolumuzdan döndüremeyecek. Tek bir yürek, tek bir nefes olacağız. Bu vesileyle başta Şehidimiz Piyade Er Orhan Faruk Baytekin olmak üzere bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet, acılı ailelerine, Balıkesirli hemşehrilerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz." dedi.

Milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitleri minnet, rahmet ve saygı ile andıklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Teröre karşı tüm boyutlarıyla yürütülen etkin mücadele, kararlılıkla devam ettirilecektir. Milletimiz, bölücülere karşı kahramanca görev yapan bu vatan evlatlarını minnetle, şükranla anacak ve asla unutmayacaktır." dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli