Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Şehirler Buluşuyor, Ekonomi Konuşuyor´

Şehirler Buluşuyor, Ekonomi Konuşuyor´

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ?Şehirler Buluşuyor, Ekonomi Konuşuyor? mottosuyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve yatırımcı iş insanlarını şehirde sanayiciler ile buluşturdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ?Şehirler Buluşuyor, Ekonomi Konuşuyor? mottosuyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve yatırımcı iş insanlarını şehirde sanayiciler ile buluşturdu.

Bursa´dan gelen heyet ile önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nde şehrin ticari hacmi ve ekonomisi yatırımcılara tanıtıldı ardından Organize Sanayi Bölgesi´nde, Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. (BEST), Yarış Kabin fabrikalarında teknik gezi düzenlendi. Bölgesel işbirliği ile şehirlerin daha güçlü bir ekonomiye sahip olması amacıyla atılan bu ilk adımı; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve buraların yatırımcıları takip edecek.
Elektromekanik Sanayi Tesisleri´nde heyet ile birlikte üretim bandında incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz, Bursa´nın sanayi konusundaki tecrübelerinden yararlanmak ve ekonomiyi geliştirmek adına her iki kaynağı da çok verimli kullanmak için bir araya geldiklerini açıkladı.
Balıkesir´in potansiyelinin çok yüksek, Bursa´nın da kendini gerçekleştirmiş bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz "Biz, Balıkesir olarak Bursa´nın tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. İnegöl nasıl inşa edildiyse ihracatını artırdıysa, o güzelim ilçeyi bir şehir havasına sokulduysa bizim de 20 ilçemiz var. İnegöl´ün tecrübesini Balıkesir´e aktarmak istiyoruz.? dedi.
Şehirleri ve ülke ekonomisini büyütmek amacıyla ?Şehirler buluşuyor, ekonomi konuşuyor´ anlamında iş insanlarını, sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri bir araya getirmek adına böyle bir organizasyon içerisinde yer aldıklarını belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, artık ülkeler değil, şehirlerin yarıştığına dikkat çekti.
Yerli ve milli otomobilin Bursa´da üretilecek olmasının hem Bursa hem de Balıkesir için önemli olduğuna vurgu yapan Alinur Aktaş ?Yerli ve milli otomotiv ki çok ciddi rağbet gördü. Çok kısa bir zaman içerisinde birkaç ay içerisinde temelleri atılmaya başlanacak. 1 milyon metrekarelik bir alanda Bursa merkez olmak üzere yapılacak. Balıkesir ile Bursa çok iç içe, komşu.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı