Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Şehit Bedir Karabıyık´ın eşine ve annesine mektupları duygu yüklü

Şehit Bedir Karabıyık´ın eşine ve annesine mektupları duygu yüklü

İsmi Bedir Karabıyık. Bandırma´nın bir evlâdı. 1.4.1953 doğumluydu.

İsmi Bedir Karabıyık. Bandırma´nın bir evlâdı. 1.4.1953 doğumluydu.
04.09.1994´te, Sarıkamış´ta, bölücü PKK terör örgütü ile girdiği çatışmada, 41 yaşındayken şehit oldu, Binbaşı Bedir Karabıyık. Hâlen, Bandırma´da ismini taşıyan bir ortaokul bulunuyor.

Şehitlik mertebesine erişmeden, sanki şehit olacağını hissetmiş gibi, eşi Meral Hanım ve annesi Saadet Hanım´a yazdığı iki mektup geçti, elime. Okuyunca çok duygulandım. Bu mektupları sizlerle paylaşmak istiyorum, bugün.
EŞİNE MEKTUBU
?KEFENİMİ HEP ÜZERİMDE HİSSETTİM?
?Güzel hanımcığım,
Şimdi ayrılık zamanıdır. Sen genç, oğulcuklarım çok küçüksünüz. Sizi mesut ve bahtiyar etmek için çok çalıştım. Müslüman olduğum için munkanib oldum, sizler de benimle sıkıldınız. Ben zulüm gördüm, sizler de üzüldünüz. Velhasıl ben inanmamın diyetini ödedim, sizler de benim rüzgârımda sürüklendiniz. İyi ettim. İmanla dopdolu bir hayat yaşadım. Onlar beni boğmak istediler, ben de onlarda ölümcül yaralar açtım. Çileli bir hayattı bu. Beraber yaşadık. Beni anladın mı bilmiyorum! Göğsümün içindeki, kafesine sığmıyordu. Çok da dua aldım. Bu sebepten uzun ömür ve hayır ümidim vardır. Fakat ben, kefenimi hep üzerimde hissettim. Ecel gelirse, sefa gelsin. Onunla arkadaşım ben. Yeter ki son nefeste mümin olarak göçeyim. Hak vaki olursa inşallah şehit olurum.
Sana ağlama demiyorum. Seven, sevdiği için elbet ağlar. Müsterih ol. Haram lokma yemediniz. Yedirmedim. Bilmeden işlediklerimizi Allah af etsin. Çocukları hoş tut, hep tatlı sözler söyle. Namaz kılmaya teşvik et. Onlar, Allah´ın izniyle hayırlı insan olurlar.
Talha, hırçındır ama merhametlidir. Tahir, hem akıllı, hem de iyi huyludur. İkisinde de siyasi zeka vardır. Devlet adamı olabilirler. O yöne yöneltmeye çalış. Benim dostlarım kimlerdiyse onlarla irtibatı kesmeyin.
Ben senden razıyım. Allah da razı olsun. Allah, cenneti nasip ederse, seni de yanıma versin.
İffet, namus ve hanımefendiliğinle her zaman bir yıldızdın. Güzel yüzünü, Allah nasip ederse tekrar görürüm ama dünyada, ama ahrette.
Hakkınızı helâl edin!?
Evin babası Bedir
ANNESİNE MEKTUBU
?ÖNCE GİDEN KUCAĞINI AÇIP BEKLESİN?
?Canım anneciğim,
Her şeyimi ama her şeyimi sana borçluyum. Hep sana hizmet etmeyi, yanımda kalmanı, sana hürmet etmeyi, güzel kokunu koklamayı arzuladım. Çok az kısmet oldu. Bu dünyada sana doyamadım.
Anneciğim, dünyayı sevemedim, tat da alamadım. Allah´ın emir ve rızasına aykırı her şey beni rahatsız etti. Velhasıl, dünya bana küstü, ben de ona.
Bilmiyorum ama zannediyorum, senin dualarının bereketiyle ömrüm uzun olur. Eğer sen veya ben önce gidersek, önce giden, kucağını açıp beklesin. Elbette kavuşacağız. Saçından bende bir tutam var, onu yanımda taşıyorum. Ölürsem, Allah´ın izniyle bu kahramanca olacaktır. Saçının telleri yanımda kalsın. Sakın ağlama. Bil ki göğsümde Kur´an var. Dudaklarımda son olarak Allah´ı zikretti, gönlün müsterih olsun. İbadetlerimi, zikirlerimi hep bağışladım. Elimde hiçbir şey kalmadı. Rabbimin huzuruna bomboş gidiyorum. Onun gufranının kuşatacağını umuyorum.
Sana başka ne yazayım? Evvel gidene selâm olsun!?
Oğlun Bedir
Haber : Önder Balıkçı



nizam sarı
12.11.2018 05:13:54
benim komutanımdı.baba bedir derdik.allah nur içinde yatırsın mekanı cennet olsun

Ahmet Malkoç
9.06.2023 21:13:37
1985 1986 Hasdal kışlasında 15 ay bölük çabuydum . Bedir baba derdik . Alay severdi çok yakın çalıştık . İnanılmaz iyi bir insandı . Bobignk yapılıyordu kendisine

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli