Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Şehit Kaymakam Hamdi Bey Edremit´te anıldı

Şehit Kaymakam Hamdi Bey Edremit´te anıldı

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Kuva-yi Milliye´nin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 97. yıldönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.

Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Kuva-yi Milliye´nin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 97. yıldönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.
Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey, Edremit ilçesinde adının verildiği, heykelinin de bulunduğu meydanda düzenlenen tören ile anıldı. Mili mücadele döneminde Edremit´te iki yıla yakın görev yapan, Trakya yakasında Gelibolu yakınlarındaki Fransızlara ait Akbaş Cephaneliğini basarak buradaki mühimmat ve cephanenin Anadolu yakasına Kuva-yı Milliye güçlerine taşınmasını sağlayarak tarihe Akbaş kahramanı olarak geçen milli mücadelenin önemli isimlerinden Köprülü Hamdibey´in şehit edilişinin 97. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende ilk olarak Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından Atatürk anıtına çelenk sunulup, saygı duruşu gerçekleştirildikten sonra İstiklal Marşı okundu.
Törende bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün büyük eseri Nutuk´ta "Akbaş Kahramanı" olarak anılan Kaymakam Köprülü Hamdi Bey, cesareti, çalışkanlığı ve üstün hizmet anlayışı ile tanınmış, vatan borcunu canıyla ödemiş bir kahramanımızdır. İlçemiz tarihinde çok önemli bir yeri olan Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey, bizim için çok önemli bir kahramandır. Çünkü o bizim içimizden çıkan yürekli, korkusuz ve kahraman biriydi. 17 Şubat 1920´de işbirlikçi asilerce kalleşce şehit edilen büyük Kuva-yi Milliyeci Edremit Kaymakamı Şehit Hamdibey´in mücadelesini asla unutmadık ve unutmayacağız. Onun gibi aziz şehitlerimizin emanet bıraktığı kutsal vatan topraklarını canımız kanımız pahasına koruyacağımıza ve daha güçlü ve aydınlık bir Türkiye´yi gelecek nesillerimize bırakacağımıza söz veriyoruz.
Edremit ve vatanın her karış toprağı için savaşan başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Edremit Kaymakamı Şehit Hamdibey ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha şükran, minnet ve rahmetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum? dedi. Ardından Şehit Hamdibey Anıtı´na çiçekler bırakıldı.
Törene Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Piyade Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Mahmut Altun, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, mahalle muhtarları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu