Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Şehit Uzman Çavuş Gönen´de toprağa verildi

Şehit Uzman Çavuş Gönen´de toprağa verildi

Hakkari-Çukurca ilçesinde devam eden operasyonlar sırasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul (25), memleketi Gönen ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolc

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sercan Özkul´un cenazesi, Hakkari ve Van´da düzenlenen askeri törenin ardından havayolu ile Bandırma´ya, oradan ise karayolu ile memleketi Gönen´e getirildi.
Gönen Ayvalıdere Mahallesi´ndeki baba ocağında helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazı için Ayvalıdere Camii´ne götürüldü.
Burada bir konuşma yapan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, ´´Dün olduğu gibi bugün de ülkemizde ve coğrafyamızda sahnelenen kirli oyunlara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Devletimiz ve milletimizin bu hesapların üstesinden geleceğine inancımız tamdır. Bu vatan toprakları uğruna, millet uğruna, bayrak, din uğruna şahadet şerbetini içen aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.´´ diye konuştu.
Şehit Uzman Çavuşumuz toprağa defin edildikten sonra Vali Yazıcı, bayrağı şehidin hatırası olarak hediye ettiklerini dile getirerek, öpüp başının üstüne koyduğu bayrağı şehidin babasına verdi. Şehit babası da bayrağı öpüp, başının üstüne koyarak teslim aldı.
Cenaze törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Zafer Koç, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Taner Büyükgöz, Balıkesir Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli