Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Şehit Jandarma Onbaşı toprağa verildi

Şehit Jandarma Onbaşı toprağa verildi

Siirtin Kurtalan ilçesindeki Bağlıca Jandarma Karakolunda görev esnasında temizlemek için aldığı silahını boş zanneden Jandarma Onbaşı Cengiz Akkurt, silahın ateş alması sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Siirt`in Kurtalan ilçesindeki Bağlıca Jandarma Karakolu`nda görev esnasında temizlemek için aldığı silahını boş zanneden Jandarma Onbaşı Cengiz Akkurt, silahın ateş alması sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Ambulans ile cenazesi memleketiBalıkesir`e getirilen şehit için tören düzenlendi.
Şehit Jandarma Onbaşı Cengiz Akkurt`un cenazesi, 1. Sakarya Mahallesi`ndeki baba evine getirildi. Burada evin önünde düzenlenen törende şehit için dua edildi. Evlatlarının tabutuna sarılan anne Hayriye, baba Recep Akkurt ile şehidin kardeşleri Harun ve Selma Akkurt ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenazeye Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, İl Müftüsü Turgut Açari, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Müftü Turgut Açari`nin katılanlardan helallik almasının ardından şehidin cenazesi, askerler tarafından cenaze aracına konuldu. Buradaki törende yeğeninin cenazesi için Almanya`dan geldiğini söyleyen şehit Jandarma Onbaşı Cengiz Akkurt`un amcası Turan Akkurt, şehit cenazesinin Siirt`ten Balıkesir`e karayolu ile getirildiğini belirterek, tepki gösterdi. "Bu bir rezilliktir" diyen amca Akkurt, şehidin babasına askeriyede kötü muamele yapıldığını ileri sürerek, konunun araştırılmasını istedi. Turan Akkurt, "Biz akrabalarla toplandık, burada 48 saattir cenaze bekliyoruz. Ambulansla 48 saatte Siirt`ten buraya cenaze geliyor. Bu Türkiye`nin büyük bir ayıbıdır, ben şahsen utanıyorum. Ben Almanya`dan 6 saatte geliyorum, 48 saatte Siirt`ten buraya cenaze geliyor. Bu kadar milleti bekletmeye kimin hakkı var? Şehidin amcasıyım ben, yurt dışından geliyorum. Başbakana, Cumhurbaşkanına, Genelkurmay Başkanlığı`na, Milli Savunma Bakanlığı`na internet aracılığıyla, mektup aracılığıyla ulaşıp bütün haklarımı arayacağım. Ben böyle bir şey görmedim. Bir tane hamile kadını gelip helikopter alıyorsa, biz şehit vermişiz. Kaza olmuş, ama vatan için olmuş. Niye ayrımcılık yapılıyor? Soruyorum size. Askeriyede benim kardeşime kötü muamele yapmışlar, şehidin babasına. `Ne şehidi?` demişler, `şehit değil o` demişler. Azarlamışlar, resmen atmışlar. Daha buna benzer ne olaylar. Yazıktır, günahtır. Biz bu vatana canımızı vermişiz, yine de ölmeye razıyız. Ama bunun karşılığının bu olmaması lazım. Rezillik. Türkiye`nin gücü mü yok? Süper güçsünüz, nerede süper güç? Bir şehidi gönderemiyorsa yazıklar olsun bu devlete. Ben 3 günlük izin almışım, 6 saatte geliyorum, 48 saatte şehit geliyor. Üç gündür bekliyorlar, ben bu milleti nerede ağırlayacağım? İstanbul`dan gelen var, Ankara`dan, İzmir`den gelenler var. Nerede bu devlet? Ben Başbakanlık`tan, özellikle Tayyip Bey`den açıklama istiyorum" dedi.
Bekar olduğu öğrenilen şehit Jandarma Onbaşı Cengiz Akkurt`un cenazesi, daha sonra Dursunbeyilçesine bağlı Sağırlar köyüne götürülerek, burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenle köy mezarlığına defnedildi. Dursunbey`deki törene Balıkesir Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, Dursunbey Kaymakamlığı`na vekalet eden Vali Yardımcısı Abdullah Arslan, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk,Balıkesir İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay İlker Temel, Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, İl Müftüsü Turgut Açari, şehidin ailesi ve yakınları ile şehit onbaşının silah arkadaşı Murat Eren, çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin naaşı köy camisinde kılınan namazın ardından köy mezarlığında defnedildi. Cenazeye katılan protokol mensupları ile askeri yetkililer Akkurt ailesine baş sağlığı diledi.
Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özeltarafından Jandarma Onbaşı Cengiz Akkurt için bir taziye mesajı yayınlandı. Orgeneral Necdet Özel`in, "Silah arkadaşımız" dediği şehit onbaşı için hazırlanan mesajda, "Başımız sağ olsun. Silah arkadaşımız 22 Haziran 2012 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah`tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" sözleri yer aldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli