Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şehit onbaşı toprağa verildi

Şehit onbaşı toprağa verildi

Şemdinlide şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Erol Erdi, İvrindide toprağa verildi.

Hakkari`nin Şemdinli ilçesi Kelektepe mevkisinde, 34. Hudut Tugay Komutanlığı emrinde görevliyken terör örgütü PKK ile girilen silahlı çatışmada şehit olan 25 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Erol Erdi, İvrindi ilçesine bağlı Büyükyenice beldesinde, binlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Törende terör örgütüne lanet okunurken şehidin üç kız kardeşi ve annesi, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.
Şehit Erdi`nin Türk bayrağına sarılı tabutu, öğle saatlerinde Balıkesir Asker Hastanesi`nden alınarak konvoy eşliğinde Büyükyenice`ye götürüldü. Babaevinin önünde ailesi, silah arkadaşları ve diğer vatandaşlardan helallik istendi. Annesi Aynur Erdi, bu sırada fenalık geçirdi. Sağlık ekipleri, acılı anneye müdahale etti. Şehidin cenazesi, daha sonra omuzlara alınarak İstiklal Meydanı`ndaki Merkez Camisi`ne götürüldü. Şehidi uğurlamak isteyen binlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinden itibaren meydanda toplandı. Ailesi ve yakınları, tabutun başında bekledi. Şehidin Kurban Bayramı`nda nişanlanacağı sözlüsü Hümeyra Devrik de gözyaşı döktü. Fotoğrafına sarılarak ağlayan annesi, kız kardeşleri Emine Zorlu, Fatma Çetin ve Nurşen Çoban`ı, yakınları ve emniyet güçleri teskin etmeye çalıştı. Şehit annesinin tören sırasındaki ağıdı yürekleri dağladı. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazın ardından cenaze bir süre omuzlarda taşındı, daha sonra cenaze arabasına koyularak ilçe mezarlığına götürüldü.
Binlerce vatandaşın katılıdığı cenaze töreninde, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atıld. Tekbirler getiren cemaat, terör örgütüne lanet yağdırdı. Törene şehidin ailesi ve diğer yakınlarının yanısıra AK Parti milletvekilleri M. Cemal Öztaylan ve Tülay Babuşçu, CHP milletvekilleri Nedret Akova ve Namık Havutça, MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Levent Köse, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, Büyükyenice Belediye Başkanı Ahmet Özen, emniyet görevlileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli