Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şehitler Gecesinde gözyaşı sel oldu aktı

Şehitler Gecesinde gözyaşı sel oldu aktı

Manyas İlçesinde, Manyas Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Çanakkale Şehitlerini anma gecesi düzenlendi.

Manyas İlçesinde, Manyas Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Çanakkale Şehitlerini anma gecesi düzenlendi.
Manyas belediye düğün salonunda yapılan anma programında konuşan Manyas Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Serhat Kandemir, maksatlarının Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak, Çanakkale`yi ve o ruhu yeniden yaşatmak olduğunu söyledi.
Programa konuşmacı olarak katılan tarihçi yazar Hasan Hüseyin Maltepe, Çanakkale Savaşlarına gidenlerin kimisinin yıllar sonra döndüğünü, çoğununsa geri gelemediğini anlattı. Baba ve koca hasreti çekenlerin dramını gözyaşları ile anlatan Maltepe, davetlilere duygu anlar yaşattı
Çanakkale Şehitlerini anma gecesine, Manyas İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şeref Selam, Emniyet Amiri Musa Ayar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Yazar Hasan Hüseyin Maltepe, "Çanakkale`den çıkaracağımız çok dersler vardır. Çanakkale de ecdadımız var olma yok olma mücadelesi verdi. Orada namusu ve vatanının çiğnenmemesi için hayatlarını ortaya koydular. Köy ve kentlerinden asker olarak ayrılan dedelerimizin bir kısmı cephelerde şehit oldu bir kısmı esir kamplarına düştü. Çok azı istisna gidenler dönmedi onların çoluk çocuğu bir ömür babalarını bekleyip durdular" diye konuştu
Yazar Maltepe,  milletleri yıkan üç hastalık ve  çözüm yollarını tarihten örnekler vererek açıkladı. 
Cehalet, Fakirlik  ve  Tefrika adı altında üç hastalığımız var diyen Maltepe, buna karşı çözüm olarak eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayıp, ecdadımızın Çanakkale`de ortaya koyduğu kardeşlik, birlik beraberlik ruhunu anlattı. 
Maltepe,"Dedelerimiz bizlere her türlü imkana sahip şu cennet yurdu bıraktı özgürlüğün kıymetini iyi bilmeli ve neslimize anlatmalıyız. Tarihimizi anlatırken sadece okullarda öğretilenlerle yetinmeyip öğrencilerimize geziler düzenlenmeli iyi bir rehber eşliğinde şehitlikler gezdirilmelidir" dedi.
Konferans sonunda Yazar Kitaplarını imzaladı. Program sonrası Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, Maltepe`ye Manyas Gölü tablosu armağan etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli