Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Şehitlerimiz Ayvalık´ta saygıyla anıldı

Şehitlerimiz Ayvalık´ta saygıyla anıldı

Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü Ayvalık´ta düzenlenen etkinliklerle kutlanırken, Çanakkale´de şehit düşen Mehmetçikler saygı ve şükranla anıldı.

Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü Ayvalık´ta düzenlenen etkinliklerle kutlanırken, Çanakkale´de şehit düşen Mehmetçikler saygı ve şükranla anıldı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, vatan uğruna binlerce şehidin verildiği Çanakkale savaşında bu toprakların düşman işgalinden kurtarılmasında Mustafa Kemal Atatürk´ün rolünün büyük olduğunu işaret etti.
Ayvalık Şehitliğinde çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan ?18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü? etkinlikleri İsmet İnönü Kültür Merkezi´nde devam etti.
Ayvalık Şehitliğindeki ilk törende ?18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü?nün anlam ve önemine dair konuşmayı Jandarma Teğmen Rıdvan Tuncer yaptı.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in de katıldığı törenlerde İsmet İnönü Kültür Merkezi´nin girişine konan Çanakkale Şehitleri Abidesi´nin maketi ilgi çekti.
Kültür merkezindeki törenlerde öğrenciler Çanakkale savaşını anlatan çeşitli gösteriler sundu. ´18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü? nedeniyle daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer şehit aileleriyle birlikte verdi.
İsmet İnönü Kültür Merkezi´nde öğrencilerin ?18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü? dolayısıyla öğrencilerin hazırladığı Çanakkale zaferini anlatan gösteriler izleyenleri duygulandırdı.
Ayvalık protokolü etkinlikleri şehit ailelerinin arka sırasında oturarak izledi.
Daha sonra protokol üyeleri Ayvalık Şehir Merkezi ve Altınova Mezarlıklarında bulunan şehitlikleri ziyaret ederek dua edip şehit kabirlerine karanfil koydular. Ayvalık Garnizon Komutanlığının bulunduğu rehabilitasyon merkezinde şehit aileleri, gaziler ve protokol hep birlikte öğle yemeği yedi.
?18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü? ile ilgili son etkinlik Ayvalık Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Çanakkale savaşına katılan askerlerinin yemeğini simgeleyen tahin ve hoşafı Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer vatandaşlara dağıttı.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı