Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şeker Piliçte işçi isyanı

Şeker Piliçte işçi isyanı

Ekonomik darboğaz içinde bulunan Şeker Piliçte toplanan işçiler, özlük hakları ve alacaklarını istediler.

Ekonomik darboğaz içinde bulunan Şeker Piliç`te toplanan işçiler, özlük hakları ve alacaklarını istediler. Kesimhanenin bahçesinde toplanan çok sayıdaki işçiye konuşan Şeker Piliç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor, kendilerinin mağdur edilmeyeceğini belirtti. Ancak işçiler, maaş, mesai ve tazminatlarının ödenmesini istediklerini bildirdiler. Gazetecilere açıklama yapan işçilerden bazıları, işverenin, kendilerini, maaş ve mesailerini vererek izne ayırmak istediğine dikkati çekerek, buna karşı olduklarını söylediler.
Bizi izine çıkartıyor ama bize belge dahi vermiyor. Diyen çalışanlardan biri,, ``Bizi işten çıkarıp atıyor Bizim hiç. güvencemiz yok Biz dışarıda parasız ne yapacağız.
Biz noter nezdinde hak arıyoruz. Avukatı, noteri çağırın,  mesai ve maaşlarınızı şu gün yatırıyoruz diye teminat verin Hakkımızı alana kadar burada bekleyeceğiz dediler.
Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor`un konuşmasının ardından vardiyadaki işçiler fabrikadaki işlerinin başına döndüler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli