Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Şekerci, projelerini açıkladı

Şekerci, projelerini açıkladı

AK Parti Bandırma Belediye Başkan adayı Recep Şekerci, İlçeye Bandırma Yerel Kalkınma ve Koordinasyon Merkezi (BAYKOM) kuracaklarını açıkladı.

AK Parti Bandırma Belediye Başkan adayı Recep Şekerci, İlçeye Bandırma Yerel Kalkınma ve Koordinasyon Merkezi (BAYKOM) kuracaklarını açıkladı.
AK Parti Belediye Başkan Adayı Recep Şekerci, Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Düğün Salonunda düzenlenen bir toplantıyla projelerini kamuoyuna açıkladı.
Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyraz ve çok sayıda partili katıldı.
Şekerci: "Yeni Bandırma vizyonumuz hazır"
Şekerci, 2019 Bandırma`sını planlarken AK belediyecilik anlayışını Avrupa Kentsel Şartı`nın prensipleriyle harmanlayarak yola çıktıklarını, sağlıklı çevre, istihdam, konut, sağlık, trafik, spor, kültürlerarası kaynaşma, nitelikli mimari ve fiziksel çevre, katılım, ekonomik kalkınma, sürdürülebilir kalkınma, doğal kaynak gibi konularda yüksek standartları hedefleyerek çok daha hazırlıklı yeni Bandırma vizyonu oluşturduklarını söyledi.
Şekerci, BAYKOM Projesini anlattı
Edincik-Biga hattının sanayi sahası ilan edilmesiyle ülkemizin önemli sanayi sahalarına bir yenisinin daha eklendiğini, bölgenin kısa süre içinde dünyadan ve ülkemizden birçok büyük şirketin yatırım için sıraya gireceği bir yer haline geleceğini ifade eden Şekerci "Edincik`de kurmayı düşündüğümüz Teknik Liseler Vadisi bu planlamanın bir parçası olup sanayicimize ara eleman yetiştirirken aynı zaman da işsizlik sorununa da çözüm olacaktır. Türkiye`de çok önemli bir limana sahip olan Bandırma`mızı aynı zamanda lojistik üs haline getireceğiz. BALO projesi kapsamında kurulacak olan lojistik üs ciddi istihdam kaynağı olacaktır. Yerelde sosyal ve ekonomik kalkınmayı aktif olarak desteklemek için BAYKOM adını verdiğimiz Bandırma Yerel Kalkınma ve Koordinasyon Merkezi`ni kuruyoruz. BAYKOM bünyesinde yerel ekonomik kalkınmayı desteklemek üzere vatandaşlarımıza meslek edindirme kursları, proje eğitimleri vereceğiz, girişimciliği destekleyeceğiz, AB`nin bakanlığın ve kalkınma ajanslarının kaynaklarından en yüksek derecede faydalanmanın yollarını arayacak, bölgemize yatırım yapmak isteyenlere rehberlik hizmeti vereceğiz" şeklinde konuştu.
Şekerci: "Bizimle vatandaşımızın işleri kolaylaşacak"
Şekerci, "Bandırma Belediyesi`nin ana felsefesi vatandaşın işlerini kolaylaştırmak olacaktır. İmarla ilgili gecikmelerin önüne geçilecek, imar durumları en geç 3 gün içerisinde verilecek, inşaat ruhsatları eğer evrak eksiği yoksa 10 gün içerisinde çözülecektir" dedi.
İşte! Şekerci`nin projeleri
AK Parti döneminde başlatılan sahil şeridi büyük bir hızla tamamlanıp, Güney Marmara`nın en gösterişli ve işlevsel sahil projesine imza atmış olacağız. 
Cin Çukuru`nun kötü görüntüsü Bandırma`ya yakışır bir proje ile bitirilecek, alt katındaki çok büyük otopark, spor tesisleri, dinlenme alanları ve sosyal donatıları ile ilçe trafik sorununun çözümüne ve yeşil ve sosyal alanları ile de derin nefes almasına yardımcı olacağız.
Eski Hal binasının tarihi bir çarşı haline getirilerek ilçenin hizmetine sunulacak. Tarihi çarşımız Bandırma`ya değer katacak ve estetik tarzı ile en çok ziyaret edilen mekânlardan biri olacaktır.
Tekel binasının bulunduğu alan yeniden ele alınarak kamu yararına kullanılacak tesislerle şehrimize kazandırılacak.
Eski dekanlık binasını restore ederek kuracağımız sistemle gençlerimiz kültürel ve sanatsal faaliyetler ile bilim ve teknoloji alanında başarılı çalışmalara imza atarak Bandırma adını tüm Türkiye`de duyuracaklar. Tren yolu tünel üstü projesi ile Sunullah Mahallesi`ne de dokunmaya ve bölgenin ihtiyacı olan sosyal donatılara imza atmaya hazırız.
Malta deresini, yapacağımız büyük ölçekli proje ile Bandırmalıların ve bölgenin hizmetine sunacağız. Modern şehirleşmenin en temel göstergelerinden biri de yeşil alanların arttırılmasıdır.
Bandırma Livatya Park ve Port Otel Projesi çerçevesinde şehrimize sık ağaçlık alan içerisinde yürüyüş parkuru ve vadiye bağlantılı kamelyaları ile çok miktarda sosyal tesis, dinlenme alanı, seyir kulesi ve konser alanları kazandıracağız.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false