Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Sektörel Performans Değerlendirme toplantısı Kocaeli´nde yapıldı Toplantıya GMKA´da katıldı

Sektörel Performans Değerlendirme toplantısı Kocaeli´nde yapıldı Toplantıya GMKA´da  katıldı

Kocaeli Sanayi Odası´nın (KSO), 2008 yılından bu yana sanayi kuruluşlarını ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği, 2008 ve 2009 yıllarında Kocaeli Bölgesi´nde düzenlenen ve 2015 yılından sonra ise tüm Marmara Bölgesi´nde yer alan firmalara açık hale gele

Organizasyonun bölgesel ortaklarından olan Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın (GMKA) Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek´in de katıldığı toplantıda, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu önemli bilgiler verdi. Zeytinoğlu yaptığı konuşmada 9. düzenlenecek bu organizasyonun ülkemizin ekonomisine katma değer yaratan, finansal olarak başarılı iş sonuçları elde eden, yenilikçiliğe ve çalışanların gelişimine önem veren, yüksek verimlilikle çalışan ve sürdürülebilir bir gelecek için topluma katkı sağlayan sanayi kuruluşlarını belirleyerek tanınmasını amaçladıklarından bahsetti.
Zeytinoğlu, ?Büyük İşletme ve KOBİ kategorilerinde başvuru yapılabilen ödül organizasyonunda Verimlilik, Yenilikçilik ve Markalaşma, Finansal Sonuçlar, Dış Ticaret, Topluma Katkı ve Çevre, İstihdam ve Çalışanların Geliştirilmesi ile Bilinçlendirilmesi olmak üzere 7 değerlendirme kriteri bulunmakta. Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonuna başvuran firma sayısı ve ödülün marka değeri giderek artmakta. 2015 yılı itibari ile ödül organizasyonun Marmara Bölgesine açılması ile birlikte Kocaeli başta olmak üzere Bolu, Düzce, Sakarya, Yalova İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Eskişehir illerinde de faaliyet gösteren tüm sanayi firmaları dâhil oldu? diye konuştu.
Kocaeli bölgesinde 10 sektörde düzenlenen anketler aracılığıyla, katılımcı kuruluşlardan veriler toplanmakta olup söz konusu veriler jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor. Ayrıca değerlendirme sonucunda, sektörlerinde başarılı olan kuruluşlar tespit edilip daha sonra belirlenen bir tarihte bu kuruluşlara, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu´nun katılımı ile düzenlenecek törenle ödülleri veriliyor.
Katılımı Çeşitli Avantajlar Sağlayacak
Sektörel Performans Değerlendirme Anketine katılan her firma, ?PwC Türkiye? ve ?Doğu Marmara ABİGEM? işbirliği firmaya özel mukayeseli ?Geri Bildirim Raporu? ve rekabet için iyileştirmesi gereken öncelikli konular hakkında bilgi edinme imkanı sağlayacak. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı SANTEK 2017´de kiralanacak alan m2 fiyatı üzerinden % 5 indirimin yanı sıra Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonunda ödül alan her firma için Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı SANTEK 2017´de kiralanacak alan m2 fiyatı üzerinden %10 indirim sağlanacak ve kuruluşlar Sektörel Performans Değerlendirme Ödül Organizasyonuna katılarak kendilerini tanıtma ve prestij imkânına sahip olacaklar.
Organizasyona bölgemizden katılım sağlayacak sanayi kuruluşlarının elde edeceği avantajları vurgulayan GMKA Genel Sekreter Vekili Dr.Kasım Özek, kuruluşların faaliyet gösterdikleri sektörde mevcut konumları ve performansları konusunda bilgi edinebileceklerinden ve sektöründe daha rahat rekabet koşullarına ulaşabileceklerinden bahsetti. Özek, bu organizasyon sayesinde bölgesel ve kurumsal anlamda tanınırlık elde etmenin önemine değinerek bölgedeki kuruluşların bu organizasyona katılımının büyük bir şans olduğunun altını çizdi.
Düzenlenen programa; Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek´in yanı sıra diğer bölgesel ortaklar; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Trakya Kalkınma Ajansı temsilcileri, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Araştırmacısı Can İtez, Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Elif Bilgisu, çözüm ortaklığı yapan bölge üniversitelerden öğretim üyeleri katıldı.
Kimler Başvurabilir?
Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik ve Eskişehir illerinde herhangi bir sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİler ve Büyük Ölçekli İşletmeler başvuru yapabilecekler. Başvuru yapan firmaların 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu uyarınca Sanayici tanımına uygun olarak, ilgili sektörlerde 2014 ve 2015 yıllarında faaliyet gösteriyor olmaları gerekiyor.
Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu´na katılmak için başvurular başlamış olup 4 Kasım 2016 tarihinde başvurular sona eriyor. Katılmak ve daha fazla bilgi alabilmek için organizasyonun web sitesi olan www. sektorelperformans.org sitesi ziyaret edilebilir.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli