Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Selin Pıravadılı’dan kitap

Selin Pıravadılı’dan kitap

Bandırmalı Doç. Dr. Selin Pıravadılı’nın, Doç. Dr. Betül Canımkurbey ile birlikte yazdığı “Organik Elektronik Aygıt Fiziği ve Uygulamaları” isimli kitabın ikinci baskısı yapıldı.

Kitabın amacının, organik elektronik teknoloji ile ilgilenen araştırmacılar ve öğrenciler için basite indirgenmiş yerel kaynak oluşturmak” olduğu açıklandı.

Kitabın, fizik, kimya bölümleriyle mühendislikleri ve malzeme mühendisliği gibi çok farklı disiplinde organik elektronik alanında lisans ve lisansüstü öğrencilerinin gereksinimlerini karşılayacak biçimde kaleme alındığı öğrenildi. 

Kitabın iki yazarından biri olan Bandırmalı Doç. Dr. Selin Pıravadılı, Gebze’de, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde(MAM), yüksek fizik mühendisi olarak görev yapıyor. Pıravadılı, Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede mastır yapan Pıravadılı, doktorasını Gebze Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirdi. Bir dönem ABD’de misafir öğrenci olarak bulunan Pıravadılı, İtalya’daki bir araştırma programında da görev aldı.

“Toryum” konusunda uzman olan Pıravadılı’nın görev üstlendiği Gebze’deki TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, ağırlıklı şekilde, uzaya giden uydular için enerji pilleri üretiyor. 

“Organik Elektronik Aygıt Fiziği ve Uygulamaları” isimli kitabı Doç. Dr. Selin Pıravadılı ile birlikte kaleme alan Doç. Dr. Betül Canımkurbey ise Trabzon Üniversitesi’nde görev yapıyor.

                                                                                  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Selin Pıravadılı’ kitap
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı