Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Seminere katılanlara yelek hediye edildi

Seminere katılanlara yelek hediye edildi

Manyasta düzenlenen koyunculuk seminerine katılan üreticilere seminer sonunda reflektörlü yelek dağıtıldı.

Manyas`ta düzenlenen koyunculuk seminerine katılan üreticilere seminer sonunda reflektörlü yelek dağıtıldı.
Manyas Gıda Tarım ve Hayvancılık Manyas İlçe Müdürlüğü`nün, Bandırma Merinos Koyunculuk Araştırma İstasyonu organizasyonuyla koyun üreticilerine yönelik seminer düzenledi.
Manyas Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen seminere çok sayıda üretici katıldı.
Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Hasan Kahraman, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Dr.İbrahim Çetin, İGM üyesi Serdar Erçel, Balıkesir Koyun Keçi Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Atbakan ile Süt Üreticileri Birlik Başkanı Mehmet Karaman seminerde yer aldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Manyas İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Manyas`ta küçükbaş hayvancılığı ıslah projesi kapsamında koyun, keçi üretici birliği üyesi 84 kişiye 94.600 lira tutarında damızlık merinos koçu verildiğini anlattı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Çetin, amaçlarının az yağlı, daha fazla et veren koyun ırkını geliştirmek olduğunu açıkladı.
Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürü Mustakim Bayram, 54 personel ile çalışmalarını yürüttüklerini, 4130 koyun ve 224 adet mandanın bulunduğu istasyonda amaçlarının yerli gen ırklarını korumak olduğunu belirtti.
Ziraat Yüksek Mühedisi Orhan Karadağ ıslah, Dr. Hülya Hanoğlu ise beslenme ve yetiştirme konularında üreticilere sunum yaptılar.
Seminer sonunda, Balıkesir Koyun ve Keçi Üreticileri Birliği tarafından seminere katılan üreticilere 500 tane reflektörlü yelek dağıtıldı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli