Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sende hayatı seç!

Sende hayatı seç!

Yeşilay, hayatı seç” sloganı adı altında sigara, alkol, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığına karşı top yekün mücadele başlattı. Milli Eğitimle ortaklaşa yürütülen projenin tanıtıldığı törende, sigaraya bırakan iki isme de plaket verildi.

Yeşilay Haftası’nın bu yılki etkinlikleri kapsamında, Bağımlılıkla Mücadele Programı (TBM) tanıtıldı.
Yeşilay’ın Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü Bağımlılıkla Mücadele Programı kapsamına tütün, alkol, uyuşturucu maddeler yanında teknolojinin de alındığı ortaya çıktı.
Yeşilay Balıkesir Şubesi’nin düzenlediği Karesi AVM’deki tanıtım toplantısında
konuşan Vali Mustafa Yaman, Türkiye’de ve dünyada her türlü bağımlılığın her yaştan insanı tehdit ettiğine dikkat çekti, özgürlük ve mutluluk vaatleriyle kandırılarak bağımlı hale getirilmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
Vali Yaman, bağımlılıkların her yaştan insanı tehdit ettiğini hatırlatarak bunlarla ulusal mücadelenin günümüzde çok büyük önem arz ettiğini dile getirdi.
Zararlı maddeler tüketimini en aza indirmek, sağlıklı toplumun oluşmasına zemin hazırlamak kötü alışkanlıklarla mücadele etmek ve bağımlıları topluma yeniden kazandırmak için Milli Eğitim Bakanlı ile Yeşilay’ın yürüttüğü projeden övgüyle söz eden Vali Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gerek dünyada, gerekse ülkemizde çocuklarımızla gençlerimiz ciddi tehlike altındadır. Çocuklarla gençlerimizi bağımlılık tehlikesine karşı bilinçlendirmeye çalışan, bu uygulama geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ve dolayısıyla onların ailelerini de bağımlılığın getirdiği madde ve manevi zararlardan koruyacaktır.
Genç bir nüfusumuz var. Gençleri korumak ise, hayati bir yükümlülüğümüzdür. Kimsenin onları özgürlük ve mutluluk vaatleriyle kandırılmalarına bağımlı hale getirmelerine izin vermemeliyiz. Onlara kendilerinin, kendileri için memleketin için ne kadar değerli olduklarını anlatılması hepimizin göreve olmalıdır.
Ölmeden hayatın, hastalanmadan ve bağımlı hale gelmeden sağlığın, kaybetmeden ise gençliğimizin ve insanımızın kıymetini bilmemiz gerekmektedir.
Bağımlılıkla mücadelede etmede çok hassas davranmamız bir borçtur. Sağlıklı nesiller yetiştirmek çok önemlidir. Bu konuda çok özverili çalışmalarda bulunan Milli Eğitim müdürlüğümüzü ve Yeşilay’ı kutluyorum.”
Vali Mustafa Yaman, Karesi İlçe Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Daire Müdürleri ve Yeşilay gönüllülerinin de katıldığı toplantıda, TBM İl Koordinatörü Rehberlik öğretmeni Tuba Laleci, mücadele kapsamında yapılan proje çalışmalarını anlattı.
Her yaştan geniş bir katılımla gerçekleştirilen törende, sigara alışkanlığını bırakan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ile Ünal Demir’e plaketleri Vali Mustafa Yaman tarafından takdim edildi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli