Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sendikalı oldukları gerekçesiyle iş akitleri feshedildi

Sendikalı oldukları gerekçesiyle iş akitleri feshedildi

Sendikalı oldukları gerekçesiyle ADİN Oto Donanım Sanayi ve Ticaret A.Ş. işveren tarafından iş akdine son verilen ve ücretsiz izne çıkartılan işçiler Bandırma OSB girişinde basın açıklaması yaptı.

Sendikalı oldukları gerekçesiyle ADİN Oto Donanım Sanayi ve Ticaret A.Ş. işveren tarafından iş akdine son verilen ve ücretsiz izne çıkartılan işçiler Bandırma OSB girişinde basın açıklaması yaptı.
Basın açıklaması Özçelik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Recep Akyel tarafından okundu.
Akyel ?Sendikamız, Bandırma Organize Sanayi Bölgesi´nde kurulu bulunan Adin Oto Donanım Sanayi ve Ticaret Anonim işyerinde 19 Şubat 2021 tarihinde itibariyle örgütlenme çalışmalarını başlatarak, buradaki çalışanlar adına toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili sendika olmak için büyük bir mücadele örneği sergilemektedir.? dedi.
Anayasa ve yasalarca güvence altına alınmış olan çalışanların sendikalaşma hakkının, işveren tarafından yoğun baskı ve tehditlerle sekteye uğratıldığını dile getiren Akyel ?İşveren tarafından bazı üyelerimiz işten çıkartılmakla tehdit edilmiş, bazı üyelerimizin de e-devlet şifreleri alınmak suretiyle sendikalı olup olmadıkları sorgulanmış, üyelerimize sendikamızdan istifa etmeleri için oluşturulan ikna odalarında baskı oluşturulmuş ve bu sebeple bir bazı üyelerimiz değişik tarihlerde sendikamızdan istifa etmek zorunda kalmıştır.? diye konuştu.
Pandemine dönemine ilişkin devletimizin işsizliğin önüne geçmek adına iyi niyetle uygulamaya aldığı bazı tedbirler kapsamında yer alan ?ücretsiz izin uygulaması´nın işveren tarafından suiistimal edildiğini, sendikaya üye olan çalışanların fabrikada yoğun bir iş temposu olmasına rağmen ücretsiz izne çıkarılıp, yerine yeni personelin alınarak, haksız bir uygulamanın hayata geçirildiğinin belirlendiğini dile fetiren Akyel ?Bunun üzerine işverenin yapmış olduğu iş barışını bozan baskıların ve hukuk dışılıkların tespiti için iş müfettişleri inceleme başlatmıştır. Adin Oto Donanım işyerinde başlatmış olduğumuz haklı mücadelemizden asla geri atmayacağız. Üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunması, geliştirilmesi ve arttırılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İşyerinde huzur ve barış ortamında bir çalışma düzeni kuruluncaya kadar girişimlerimizi devam ettireceğiz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı