Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Seri hırsız suçüstü yakalandı

Seri hırsız suçüstü yakalandı

Havran İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde son zamanlarda meydana gelen faili meçhul bağ evinden hırsızlık olaylarını önlemeye yönelik Burhaniye ve Havran İlçe Jandarma Komutanlıkları ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ve JASAT timinden oluşturulan

Havran İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde son zamanlarda meydana gelen faili meçhul bağ evinden hırsızlık olaylarını önlemeye yönelik Burhaniye ve Havran İlçe Jandarma Komutanlıkları ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ve JASAT timinden oluşturulan özel ekip tarafından çalışma başlatıldı.
Yapılan çalışmalar sonucu Havran ilçesi Büyükdere, Çamdibi ve Kalabak mahalleleri ile Burhaniye Kızıklı ve Börezli mahallelerinde yapılan araştırmalarda şüpheli bir motosikletin dolaştığı tespit edilirken, şüpheli şahsın kimliği belirlenemedi. Şüphelinin kimlik tespiti için yapılan kamera görüntüleri incelenmesi esnasında bahse konu şüphelinin Börezli mahallesi istikametine doğru seyir halinde olduğu belirlenince, süratle motosikletin görüldüğü bölgeye intikal edilerek durdurulan motosikletteki şüphelinin E.E. olduğu, motosiklette yapılan kontrolde 1 adet motorlu testere, 1 adet kadın çantası, 1 adet eski tip ev telefon ele geçirilerek, şüpheli şahıs çalıntı malzemelerle suçüstü yakalandı. Şüpheli şahıs E.E. ile yapılan ön görüşmede Y.K. isimli şahsa ait bağ evinden hırsızlık yaptığı itirafında bulundu.
Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüphelinin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 1 adet motorlu testere, 1 adet su boru kaynak makinesi, 1 adet şarjlı matkap, 2 adet matkap, 3 adet elektrikli testere, 2 adet av tüfeği, 3 adet güneş enerji paneli, 1 adet çanta, 5 adet el testeresi, çok sayıda anahtar takımı, 1 adet el feneri, marangoz malzemeleri, 2 adet akü, 1 adet termos, 60 adet av tüfeği fişeği, değişik ebatta kablolar, 3 adet flash bellek, 5 adet inşaat eldiveni, 3 adet radyo teyp, keski aletleri ve bol miktarda tornavida çeşitleri ele geçirildi.
Şüpheli E.E. ile yapılan görüşmede, çaldığı bazı malzemeleri Havran ilçe merkezinde hurdacılık yapan S.T.´ye sattığını itiraf etmesini takiben, S.T. isimli şüpheli şahıs ile yapılan görüşmede 1 adet av tüfeği, 3 adet motorlu testere, 1 adet elektrikli matkap, değişik ebatta matkap uçları, 50 metre uzatma ara kablosu ve 1 adet spiral makinesi şahıstan teslim alındı.
Yapılan tahkikat, alınan ifadeler ve yer göstermeler neticesinde şüpheli şahıs E.E.´nin 10 ayrı hırsızlık olayının şüphelisi olduğu kesinlik kazanırken, toplam değeri 70.000 TL olan hırsızlık malı ele geçirilip, çalıntı malzemelen hak sahiplerine eksiksiz olarak teslim edildi. Adli makamların talimatıyla meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak yakalanan E.E. ve S.T. isimli şüpheli şahıslar gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli